ΤΟΠΙΚΑ

Κακοποίηση 15χρονου από τον πατέρα του – Μέριμνα για τη φιλοξενία του έφηβου

κακοποίηση-15χρονου-από-τον-πατέρα-του-8211-243495

Ακατάλληλα για διαμονή κρίθηκαν το οικογενειακό περιβάλλον και οι συνθήκες διαβίωσης του 15χρονου από τη Σκιάθο, που προχθές τα ξημερώματα κατήγγειλε τον 45χρονο πατέρα του για κακοποίηση. Το Κέντρο Υγείας του νησιού ανέλαβε άμεσα κοινωνική μέριμνα μετά από οδηγίες της εισαγγελέα ανηλίκων Βόλου και διαπίστωσε ότι ο έφηβος στερείται τα στοιχειώδη.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα και Covid-19. Θα παραμείνει στο Αχιλλοπούλειο μέχρι να εντοπιστεί δομή που θα αναλάβει τη φροντίδα και την επιμέλεια του παιδιού.

Παράλληλα, από την εισαγγελέα ανηλίκων Βόλου γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με τη μητέρα του παιδιού που βρίσκεται στην Ιταλία μέσω πρεσβείας.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για την αφαίρεση της επιμέλειας του 15χρονου από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μάρτυρας που επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των καταγγελιών του παιδιού στην Αστυνομία. Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο 45χρονος μεθάει και διώχνει το παιδί από το σπίτι. Γι’ αυτό ο έφηβος δεν παρακολουθεί τα μαθήματά του στο σχολείο. Δεν φροντίζει τίποτα ο πατέρα τους γι’ αυτόν, ούτε τα ρούχα του, ούτε τη διαμονή του.

Αντίθετα άλλος μάρτυρας έδωσε μία διαφορετική εικόνα καταθέτοντας στην Αστυνομία τι γνωρίζει για την οικογένεια. Ο νεαρός φεύγει όποτε θέλει από το σπίτι και όποτε θέλει ξαναγυρίζει, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.

Ο πατέρας του 15χρονου οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί και πήρε προθεσμία για τις 7 Ιανουαρίου απουσία βασικών μαρτύρων για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα ο έφηβος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και κατήγγειλε ότι ο πατέρας του ασκεί αφόρητη ψυχολογική βία. Σύμφωνα με τον έφηβο, τον διώχνει από το σπίτι, δεν τον αφήνει να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ του κρατάει τα χρήματά του από την εργασία του στην οικοδομή.

Η καταγγελία –σοκ σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα τον πατέρα, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου