ΤΟΠΙΚΑ

Νεραντζοπόλεμος στον προαύλειο χώρο της Β’ Κλινικής κορονοϊού

νεραντζοπόλεμος-στον-προαύλειο-χώρο-243450

Μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου περιστατικού έγιναν προχθές το πρωί, γιατροί και νοσηλευτές στη Β’ Κλινική κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Βόλου, αντικρίζοντας στον προαύλειο χώρο της παλιάς πτέρυγας του κτιρίου δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα και μάσκες.

Εκσφενδόνιζαν νεράντζια και λεμόνια στο παράθυρο συγκεκριμένου θαλάμου, στον οποίο νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό!

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η επικεφαλής των νοσηλευτριών ενημέρωσε το γραφείο του διοικητή διότι φοβήθηκαν τα χειρότερα.

Με την ορμή που «προσγειώνονταν» στις τζαμαρίες νεράντζια και λεμόνια υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν τα τζάμια και να τραυματιστούν ασθενείς.

Από το γραφείο του διοικητή δόθηκε εντολή στους φύλακες του νοσοκομείου να σπεύσουν στο σημείο. Ακολούθησε κυνηγητό στον προαύλειο χώρο. Οι δύο άνδρες αρνούνταν να αποχωρούσαν. Απειλούσαν «θεούς και δαίμονες».

Σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν με παράτυπο τρόπο στο Νοσοκομείο, διότι δεν ήθελαν να υποβληθούν σε έλεγχο. Δεν είχαν μαζί τους rapid test και είναι ανεμβολίαστοι. Εικάζεται ότι πήδηξαν από τα κάγκελα της παλιάς εισόδου που βρίσκεται από την πλευρά της παλιάς πτέρυγας του κτιρίου και έτσι είχαν πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της Β’ Κλινικής του κορονοϊού.

Ισχυρίστηκαν πως ήθελαν να δουν συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο νοσηλεύεται με κορονοϊό, διότι «οι γιατροί δεν τους ενημερώνουν σωστά για την κατάσταση της υγείας του».

Πετώντας νεράντζια και λεμόνια στο παράθυρο ήθελαν ουσιαστικά να κάνουν «σινιάλο» στον δικό τους άνθρωπο να σηκωθεί από το κρεβάτι για να τους δει…και να διαπιστώσουν ότι είναι καλά!

Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στην κλινική κορονοϊού, είναι ανεμβολίαστη και λαμβάνει αυξημένη οξυγονοθεραπεία, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Οι δύο άνδρες αρχικά εμφανίστηκαν αμετάπειστοι. Δεν ήθελαν να αποχωρήσουν. Όταν όμως ενημερώθηκαν από τους φύλακες ότι έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, άλλαξαν γνώμη και έφυγαν άρον- άρον, πριν βρεθούνε αντιμέτωποι με τον νόμο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου