ΤΟΠΙΚΑ

Μετανιωμένος παρουσιάστηκε ο οδηγός ΙΧ που σκόρπισε τρόμο

μετανιωμένος-παρουσιάστηκε-ο-οδηγός-243426

Εξαρτημένος από το αλκοόλ με πολύ σοβαρά οικογενειακά προβλήματα είναι ο 61χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης να οδηγεί ΙΧ έχοντας καταναλώσει πέραν της επιτρεπόμενης ποσότητας αλκοόλ και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε χθες για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ήταν μετανοιωμένες για τις πράξεις του.

Είπε ότι απευθύνθηκε σε ψυχολόγο και μίλησε για τα προβλήματά του. Πριν από μερικά χρόνια έχασε το παιδί του και από τότε άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Στο δικαστήριο υπέβαλε ακόμη την αίτησή του στον ΟΚΑΝΑ για πρόγραμμα απεξάρτησης, η οποία έγινε αποδεκτή.

Νωρίτερα στη δίκη εξετάστηκε σαν μάρτυρας η κόρη του, η οποία επιβεβαίωσε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που περνάει ο πατέρας της. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η οικογένεια του 61χρονου δεν του επιτρέπει να παίρνει το αυτοκίνητο. Το ΙΧ του το παίρνει μόνο η κόρη, αλλά την περασμένη Τρίτη ξέχασε το κλειδί στο σπίτι.

Το Αυτόφωρο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών τον 61χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς συνελήφθη από τροχονόμους του Τμήματος Τροχαίας Βόλου στο κέντρο του Βόλου για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι. Μετά από κλήσεις στο «100» από διερχόμενους πολίτες για επικίνδυνο οδηγό, οι τροχονόμοι υπέβαλαν τον 61χρονο σε αλκοτέστ και το αλκοολόμετρο κόντεψε να «σπάσει».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου