ΤΟΠΙΚΑ

Τραπέζι αγάπης για 3.000 δημότες

τραπέζι-αγάπης-για-3-000-δημότες-243379

Το τραπέζι σε περίπου 3.000 δημότες έστρωσε χθες το βράδυ, στον πεζόδρομο της Ερμού μπροστά από το προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον γιορτινό γεύμα αγάπης που προσφέρει ο Δήμος Βόλου ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου όλοι μαζί, δημοτική αρχή και δημότες να γιορτάσουν. Φέτος, το γεύμα προσφέρθηκε με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με αυτό έπεσε η αυλαία των ανοιχτών γιορτινών εκδηλώσεων στην πόλη, καθώς από αύριο ισχύουν απαγορευτικά μέτρα.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η τελευταία εκδήλωση που κάνει ο Δήμος Βόλου. Από αύριο τίθενται σε ισχύ απαγορευτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ένα γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης που προσφέρουμε στους δημότες. Να ευχηθούμε να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία και του χρόνου να μην υπάρχει κανένα σπίτι με άδειο τραπέζι. Υγεία και καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προσέφερε τα πρώτα γεύματα στους δημότες που έσπευσαν να γιορτάσουν μαζί με τους αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Από νωρίς το απόγευμα, ξεκίνησε η προετοιμασία για το στήσιμο του γιορτινού τραπεζιού με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δημοτική Αστυνομία και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων φρόντισαν για την οριοθέτηση του χώρου μπροστά από τον μπουφέ, προκειμένου οι δημότες να εξυπηρετούνται με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Το σύνολο των 3.000 μερίδων φαγητού προσφέρθηκε σε συσκευασίες, όπως επίσης και το ψωμί, αλλά και γλυκίσματα όπως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Το γεύμα περιλάμβανε χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα, κοτόπουλο ρολό με γέμιση με κουκουνάρι, μελομακάρονα, κουραμπιές και αναψυκτικά.

Επίσης δόθηκαν συσκευασμένα πιρούνια και μαχαίρια μιας χρήσης, ενώ προσφέρθηκαν κρασιά, αναψυκτικά και νερά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το φαγητό προσφέρθηκε ζεστό, παρά το τσουχτερό κρύο. Στον χώρο είχε προβλεφθεί και υπήρχαν φουρνάκια για να διατηρούν ζεστές τις μερίδες στις ειδικές συσκευασίες.

Με πρώτον τον δήμαρχο, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι επιχειρήσεων και οργανισμών και στελέχη της δημοτικής αρχής, φόρεσαν τις πράσινες ποδιές, κόκκινες μάσκες, γάντια μιας χρήσης και πήραν θέση πίσω από τον μπουφέ προσφέροντας σε έναν- έναν τους δημότες το γεύμα και ανταλλάσσοντας ευχές για τις γιορτές.

Πίσω από τον μπουφέ, βρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή και ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Μπουκώρος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα «Διπλοπενιές», ενώ στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου τα παιδιά διασκέδαζαν οι γιορτινές μασκότ.

Με την χθεσινή έκλεισε η αυλαία των γιορτινών ανοιχτών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. «Από τη στιγμή που μπαίνουν σε ισχύ τα μέτρα της Κυβέρνησης, είμαστε υποχρεωμένοι να τα τηρήσουμε, σεβόμενοι τους επιστήμονες», σχολίασε ο κ. Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου