ΤΟΠΙΚΑ

Σε σημείο μηδέν η κανονιστική

σε-σημείο-μηδέν-η-κανονιστική-24297

Για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

Σε σημείο μηδέν η κανονιστική κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του δήμου Βόλου, η οποία «πάγωσε» μετά από αντιδράσεις καταστηματαρχών αφενός για τις αλλαγές που επέρχονται στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη αφετέρου για την υποχρέωση των ιδιοκτητών καταστημάτων να επενδύσουν σε ξύλινα στέγαστρα στους εξωτερικούς χώρους.

Η Κανονιστική επρόκειτο να εισαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά προς έγκριση στην επιτροπή ποιότητας ζωής, όμως ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, πάτησε… φρένο.

Ακολούθησε συνάντηση εκπροσώπων των καταστηματαρχών με τη δημοτική αρχή, αλλά και αυτοψία στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και Τοπάλη, όπου οι καταστηματάρχες καλούνται να τραβήξουν τα τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων τους, προκειμένου σύμφωνα με το Νόμο, να διασφαλίζεται ελεύθερος διάδρομος πλάτους 3,5 μέτρων.

Τότε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, είχε μηνύσει στους καταστηματάρχες να προτείνουν λύση, με την οποία θα εξασφαλίζεται και το απαιτούμενο πλάτος διαδρόμου και δεν θα θίγονται οι επιχειρήσεις.

Μέχρι και σήμερα, ο σύλλογος δεν έχει καταλήξει σε κάποια πρόταση. Την περασμένη Πέμπτη, με έγγραφό του προς το σύλλογο, ο δήμος ζητούσε να του κατατεθεί η πρόταση έως τις 19 Απριλίου (σήμερα δηλαδή) προκειμένου στη συνέχεια η Κανονιστική να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο σύλλογος ζήτησε προθεσμία έως την Παρασκευή, προκειμένου να τεκμηριώσει την πρότασή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δήμος έχει διαμηνύσει ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο, η κανονιστική θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου