ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε από καρδιά χωρίς ασθενοφόρο

πέθανε-από-καρδιά-χωρίς-ασθενοφόρο-24251

Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώνεται το Σωματείο των Εργαζομένων

Είδαν τον άνθρωπό τους να «σβήνει» μέσα στα χέρια τους και δεν μπορούσαν να έχουν καμία βοήθεια. Το ΕΚΑΒ, όταν δέχθηκε την κλήση για το επείγον περιστατικό φέρεται να απάντησε: «Κατεβάστε τον στο Νοσοκομείο με το αυτοκίνητό σας»… Η οικογένεια του 56χρονου Πανταζή Καραζαφείρη, εργαζόμενου στην ΑΓΕΤ, που πέθανε από οξύ έμφραγμα δεν θα ξεχάσει ποτέ την περασμένη Παρασκευή. Δέκα μόλις μέρες μετά την κοινοποίηση του υπομνήματος για τις τραγικές ελλείψεις, προς το κεντρικό ΕΚΑΒ, τους βουλευτές του νομού, αλλά και την Εισαγγελία Βόλου, δυστυχώς το ΕΚΑΒ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο. Την ίδια στιγμή δεν είναι γνωστό μέχρι σήμερα αν έγινε εισαγγελική παρέμβαση.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ώρα ήταν 9 όταν ο άτυχος 56χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ηταν η ώρα που θα ετοιμαζόταν για να πάει στη δουλειά του καθώς εργαζόταν στη βραδινή βάρδια της ΑΓΕΤ στις 11. Η οικογένεια σοκαρίστηκε. Ο ξάδερφος του άτυχου άνδρα κάλεσε το ΕΚΑΒ για βοήθεια, όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Η αποστομωτική απάντηση που σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου, δυστυχώς ήταν η πιο υπεύθυνη που φέρεται να έδωσε ο τηλεφωνητής. «Κατεβάστε τον άνθρωπό σας στο Νοσοκομείο με το αυτοκίνητό σας», είπε στην οικογένεια που μένει στο Κατηχώρι.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Γιάννης Μαρούγκας δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει την οικογένεια. Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τι πραγματικά συνέβη παρέπεμψε στο υπόμνημα που κοινοποίησε προ ημερών το ΕΚΑΒ. «Κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κινδυνεύουν άνθρωποι» είπε και δυστυχώς το εννοούσε και πρόσθεσε ότι: «Εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Απευθυνθήκαμε σε όλους, στο κεντρικό ΕΚΑΒ, στους βουλευτές του Νομού, στην Εισαγγελία Βόλου».

Ο ξάδερφος του 56χρονου με τη βοήθεια των παιδιών, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, το μεγαλύτερο γύρω στα 25 ετών, με όποια αποθέματα δύναμης είχαν από το ισχυρό σοκ, έβαλαν τον άνθρωπό τους που είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητό τους για να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως δεν πρόλαβαν… Στο Αχιλλοπούλειο ενημερώθηκαν τυπικά για το θάνατό του. Οξύ έμφραγμα υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος, αν και στο παρελθόν δεν είχε προβλήματα υγείας και κατέληξε.

Βαρύ πένθος τυλίγει την οικογένεια του άτυχου άνδρα, αλλά και τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους του 56χρονου, ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός. Το Σάββατο ανήμερα της κηδείας δήλωναν ότι ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, μάλιστα πρόσφατα είχε κάνει εξετάσεις και ήταν καλά στην υγεία του. Ανέφεραν το περιστατικό με το ΕΚΑΒ και διερωτήθηκαν τι μπορεί να είχε συμβεί, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το υπόμνημα

Κι όμως, μόλις στις 5 Απριλίου ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε δημοσιεύσει το υπόμνημα του ΕΚΑΒ για τις τραγικές ελλείψεις. Το ιατρικό προσωπικό που μεταβαίνει για υπηρεσία στα Κέντρα Υγείας με στάση σε φαρμακείο για την αγορά απαραίτητων υλικών, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους που επισκέπτονται περιφερειακές μονάδες υγείας και που εκτός από την προμήθεια αναλώσιμων για τις εξετάσεις τους, πρέπει να έχουν μαζί τους κι ένα μπιτόνι πετρέλαιο κίνησης για το ασθενοφόρο, αν πρέπει να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Βόλου… Τα οχήματα του ΕΚΑΒ, που -συνολικά εννέα, έξι ασθενοφόρα και τρεις μονάδες- θέλουν όλα αντικατάσταση και που στον Τομέα του Βόλου φτάνουν τη βάρδια τα τρία ενίοτε τα δύο καθώς έχουν να καλύψουν ένα ολόκληρο Νομό, νεφροπαθείς, ασθενείς με αδυναμία βάδισης, τα καθημερινά εξιτήρια, τις επανεξετάσεις του Γ.Ν. Βόλου, τις μεταφορές μονάδων αίματος, την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και μεταξύ άλλων τις καθημερινές διακομιδές εκτός νομού…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου