ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχούν για τα αναπηρικά επιδόματα

ανησυχούν-για-τα-αναπηρικά-επιδόματα-24234

Θέματα μείζονος σημασίας έθεσαν υπόψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου οι «Μάγνητες τυφλοί»

Την ανησυχία τους για τη φημολογούμενη περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων εξέφρασε η Διοίκηση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης που είχε με το βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, η Διοίκηση του Σωματείου και ειδικότερα ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ιωάννης Καραγιώργος, εξέφρασε, όπως προαναφέρθηκε, την αγωνία του αναπηρικού κινήματος για την φημολογούμενη περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες θέλουν τους δανειστές να θέτουν θέμα κουρέματος. Από την πλευρά του ο κ. Μεϊκόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων που τέθηκαν από το Σωματείο ήταν η ανάγκη μετατροπής του αδικήματος της επαιτείας από αδίκημα κατ’ έγκληση σε αυτεπάγγελτο, η ανάγκη εξάρτησης του αναπηρικού επιδόματος και από την υποχρεωτική φοίτηση στα σχολεία, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εκμετάλλευση των ανήλικων αναπήρων ή ακόμη η ανάγκη αλλαγής της αγορανομικής διάταξης με στόχο την υποχρεωτική παρουσία προσβάσιμων σε ΑμεΑ τιμοκαταλόγων σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα αιτήματα του Συλλόγου θα προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια που γίνεται, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών στην πόλη του Βόλου, ως αναγκαία συνθήκη για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου