ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη πανεπιστημιακού για ψευδή καταμήνυση

καταδίκη-πανεπιστημιακού-για-ψευδή-κ-241998

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή

Συνολική ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών, με αναστολή τριετίας, αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, καθώς καταμήνυσε ψευδώς συνάδελφό του με σκοπό να προκαλέσει την ποινική του δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ο καθηγητής ως μέλος της Τριμελούς Εισηγητικής Επιτροπής ενήργησε σύννομα κατά την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του για εκλογή στη βαθμίδα του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και το εκλεκτορικό σώμα.

Ωστόσο, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατήγγειλε ψευδώς εναντίον του συναδέλφου του ότι το εκλεκτορικό σώμα απέρριψε παρανόμως την εκλογή του ως μοναδικού υποψηφίου σε υπό πλήρωση θέση για καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην εισηγητική έκθεση δεν συμπεριελήφθησαν βασικά τμήματα του επιστημονικού του έργου και δεν έγινε καμία αναφορά στο γνωστικό του αντικείμενο στην υπό πλήρωση θέση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου