ΤΟΠΙΚΑ

Κατάλογος 50 νέων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2016

κατάλογος-50-νέων-έργων-στο-τεχνικό-πρόγ-240985

Πενήντα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 27.268.500 ευρώ, εντάσσει στο τεχνικό του πρόγραμμα για το 2016, ο Δήμος Βόλου. Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσουν σημαντικά έργα για την πόλη όπως η επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης, και 12 ακόμη παρεμβάσεις που συμπεριλαμβάνονται στα έργα αστικών αναπλάσεων, ενώ ταυτόχρονα θα διατεθεί ποσό ύψοπυς 150.000 ευρώ για τη μελέτη του Μουσείου της Αργούς.

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου πρόκειται να συζητηθούν στη σημερινή δημόσια συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου.
Τα νέα έργα αφορούν στην επισκευή- ενίσχυση του φέροντας οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο θα πάρει και χαρακτήρα συνεδριακού κέντρου. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο από τα τεχνικά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2016, όπως επίσης και η μελέτη για τη δημιουργία Μουσείου για την Αργώ που προϋπολογίζεται στις 150.000 ευρώ.

Στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό, προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ, η ανάπλαση του Παλαιού Λιμεναρχείου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, η κατεδάφιση του Υγειονομικού για την ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, παρεμβάσεις στο φωτισμό, κατεδάφιση του κτιρίου στη Μαιάνδρου με Καισαρείας και του πρώην κινηματογράφου «Νίκης», κατασκευή κυκλικών κόμβων, προϋπολογισμού 250.00 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου