ΤΟΠΙΚΑ

Κουκουλοφόροι ματαίωσαν την ομιλία του Αδωνι στο «Αχίλλειο»

κουκουλοφόροι-ματαίωσαν-την-ομιλία-τ-240477

Στην ακύρωση της πολιτικής εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για Τρίτη στις 8 μ.μ. στο Αχίλλειο προχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς μια ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων, ανέπτυξε πανό με αντιφασιστικά μηνύματα, πέταξε τρυκάκια, ενώ παρεμπόδισε την είσοδο στο κινηματοθέατρο σε όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Οι δεκάδες συγκεντρωθέντες στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου ενημερώθηκαν από τους διοργανωτές για την ακύρωση της εκδήλωσης και σταδιακά αποχώρησαν, καθώς προτιμήθηκε η υπαναχώρηση από τη δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων, που εκτιμάται ότι ήθελαν να στείλουν, με την ενέργειά τους, μήνυμα ενόψει της πορείας της 17 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε πορεία φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα μέσω Κουμουνδούρου, Δημητριάδος, Αγ. Νικολάου και Ιάσονος και κατέληξε στη Θόλο.

Η εκδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, όπου μετέβησαν φίλοι, υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη αλλά και μέλη της Ν.Δ. που συμμετέχουν σε όλες τις ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο Βόλο οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη με Αδωνι

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, επικοινώνησε αμέσως με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα εκείνη την ώρα ο κ. Γεωργιάδης βρίσκονταν στο βήμα και μιλούσε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τελικά στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να «ακούσουν διά ζώσης» τον κ. Μεϊμαράκη να καταδικάζει το συμβάν εκφράζοντας τη λύπη του και υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκδώσει ανακοίνωση αποδοκιμασίας και καταδίκης.

Αδωνις: Η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα

Την οργή του για το περιστατικό έξω από το κινηματοθέατρο Αχίλλειο, το οποίο απέκλεισαν κουκουλοφόροι με συνέπεια την ακύρωση της εκδήλωσης στο χώρο και τη μεταφορά της στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, κατέθεσε με τηλεφωνικές του παρεμβάσεις σε δελτία ειδήσεων, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, κατευθυνόταν πεζός προς τον κινηματογράφο, όταν οι άνδρες της Ασφάλειας τον ενημέρωσαν ότι «αντιεξουσιαστές με κράνη, κουκούλες και σακίδια, έχουν καταλάβει την είσοδο, έχουν εγκλωβίσει τον κόσμο και απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια εναντίον του».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, η αστυνομία εισηγήθηκε στον ίδιο να μην προχωρήσει περαιτέρω γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά του, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκαστεί να αποχωρήσει, δηλώνοντας ωστόσο ότι στον κινηματογράφο παρέμενε κόσμος εγκλωβισμένος.

Εκφράζοντας την οργή του για το περιστατικό, ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα», προσθέτοντας πως «σε καμία κανονική χώρα κάποιοι φασίστες της άκρας αριστεράς δεν μπορούν να εμποδίσουν διά της βίας μια πολιτική εκδήλωση ενός εκλεγμένου βουλευτή του κοινοβουλίου και υποψηφίου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Στη δημοκρατία υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται και ελευθερία της έκφρασης» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: «Εγώ δεν θέλω να εμποδίσω τους αντιεξουσιαστές να πουν τη γνώμη τους, ας την πουν όπου θέλουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί διά της βίας μπορούν να εμποδίσουν εμένα να πω τη γνώμη μου».

ΝΔ: Αδιανόητο περιθωριακοί να εμποδίζουν βουλευτή

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν εξέδωσε αργότερα και η Νέα Δημοκρατία:

«Είναι αδιανόητο σε δημοκρατικά κράτη οργανωμένες ομάδες περιθωριακών στοιχείων να παρεμποδίζουν την προσέλευση βουλευτή σε χώρο προγραμματισμένης συγκέντρωσης.

Είναι άλλη μία έκφραση βίας την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν υπάρξουν ακόμα σοβαρότερα γεγονότα».

Χρ. Μπουκώρος: Πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθερία

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε:

«Η ελευθερία διακίνησης ιδεών και απόψεων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας μας. Τα σημερινά θλιβερά γεγονότα στο Βόλο, που δεν εκφράζουν ούτε το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών του, ούτε τις παραδόσεις της πόλης, αποτελούν σαφέστατο πλήγμα στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Μια οργανωμένη μειοψηφία κουκουλοφόρων ασκώντας βία εμπόδισε τον εκλεγμένο βουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνι Γεωργιάδη να απευθυνθεί στους πολίτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει την τεράστια ευθύνη να σταματήσει αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο πριν είναι πολύ αργά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου