ΤΟΠΙΚΑ

Αποστάσεις από την πρόταση Πατσιαντά για τη διαγραφή του Νίκου Χαυτούρα

αποστάσεις-από-την-πρόταση-πατσιαντά-24032

Πήρε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική ομάδα πρέπει να συζητήσει και να λύσει τα προβλήματα χωρίς διαγραφές

Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά για τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Χαυτούρα, πήρε κατά την προχθεσινοβραδινή της συνεδρίαση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοτική ομάδα καλείται να συνεδριάσει, να συζητήσει και να λύσει τα προβλήματά της όχι όμως και να προχωρήσει σε διαγραφές και αποπομπές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα περί αποπομπής του Νίκου Χαυτούρα από την ομάδα των Δρόμων Συνεργασίας, θεωρείται ουσιαστικά λήξαν. Ο δημοτικός σύμβουλος δεν πρόκειται να διαγραφεί, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί και κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, πιθανότατα αύριο Κυριακή και ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να επικρατήσει κλίμα ενότητας, που όπως τονίστηκε είναι απαραίτητο τόσο για την ίδια την παράταξη όσο και για την κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό, οι σχέσεις των κ.κ. Μ. Πατσιαντά και Ν. Χαυτούρα, διαταράχθηκαν μετά από δηλώσεις του δεύτερου στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης. Ο κ. Χαυτούρας είχε εκφράσει την άποψη ότι η παράταξη θα πρέπει να λειτουργεί με περισσότερη συλλογικότητα και δημοκρατικότητα κι όχι μέσα από μια κλίκα των 2- 3 ατόμων. Ο ίδιος είχε εκφράσει την άποψη ότι η αντιπολίτευση απέναντι στη δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να γίνεται μέσα από άγονη αντιπαράθεση αλλά μέσα από προτάσεις.

Οι δηλώσεις του κ. Χαυτούρα, εκλήφθηκαν από τον κ. Πατσιαντά ως αβάντα στη δημοτική αρχή. Υποστήριξε ότι με τις απόψεις του αμφισβήτησε την παράταξη και τον επικεφαλής και σημείωσε ότι με την τακτική του ο κ. Χαυτούρας έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης.

Οι τόνοι έπεσαν στη συνεδρίαση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να λειτουργήσουμε με ενότητα. Αυτό έχει ανάγκη η παράταξη και η κοινωνία», τονίστηκε στη συνεδρίαση. Επισημάνθηκε ότι ίντριγκες και διαγραφές το μόνο που κάνουν είναι να πληγώνουν την παράταξη και τους πολίτες και τα στελέχη έλαβαν σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» περί διαγραφής του κ. Χαυτούρα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πατσιαντάς, δεν δέχθηκαν χθες να κάνουν καμία δήλωση, παραπέμποντας σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και θα δίνει διευκρινίσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου