ΤΟΠΙΚΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα περάσω β’ γύρο και θα νικήσω»

άδωνις-γεωργιάδης-θα-περάσω-β-γύρο-239962

«Υπέροχο αλλά αρκετά απαρχαιωμένο κόμμα η Ν.Δ.», τόνισε από το Βόλο ο υποψήφιος Πρόεδρος

«Εχει έρθει η ώρα οι Νεοδημοκράτες να νιώσουν και πάλι υπερήφανοι. Εγώ είχα φύγει από τη Ν.Δ. γιατί οι πόρτες ήταν κλειστές. Ε, αυτό θα το αλλάξω. Οι πόρτες του κόμματος θα είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να προσφέρουν. Θα περάσω στο δεύτερη γύρο και θα κερδίσω τις εκλογές», δήλωσε από το Βόλο ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στη συνέχεια περιόδευσε στον κεντρικό τομέα του Βόλου (Βολωνάκι), ενώ ματαιώθηκε, λόγω αποκλεισμού του κινηματοθέατρου «Αχίλλειο» από τριάντα περίπου κουκουλοφόρους, η πολιτική εκδήλωση.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Συνοδευόμενος από τον πολύ καλό του φίλο και συνάδελφο όπως είπε βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο που τον υποδέχτηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Γ. Κίτσιου, πολιτευτών και στελεχών, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στα μέλη της ΝΟΔΕ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, παρουσίασε σε γενικές γραμμές το όραμά του για την παράταξη και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τα ΜΜΕ.

«Με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα έριξαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με την ελπίδα ότι θα βρεθούν σε ένα καλύτερο αύριο. Ενα χρόνο μετά, όλοι οι Ελληνες, μηδέ του κ. Τσίπρα εξαιρουμένου, αισθάνονται απαισιοδοξία για το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα είναι η Ελλάδα όχι σε λίγους μήνες αλλά σε λίγες εβδομάδες. Οι υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγαν περίπατο, οι υποσχέσεις για χαμηλή φορολογία το ίδιο, όπως και οι υποσχέσεις για κατάργηση του μνημονίου. Οι υποσχέσεις κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα πήγαν σήμερα περίπατο με 100.000 διακοπές ηλεκτροδότησης. Φαντάζεστε αν το είχε κάνει αυτό η κυβέρνησή μας, τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα. Παράλληλα απίστευτα γεγονότα που ξεπερνούν κάθε φαντασία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις καταγγελίες του κ. Πανούση.

Με στοιχεία με κασέτες που παραδόθηκαν στον Εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως του κ. Τσίπρα ήρθε να μας πει ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά συνομιλούσαν με τους τρομοκράτες αλλά νομοθετούσαν κατ’ επιταγή των τρομοκρατών. Είναι απίστευτα πράγματα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν συνέβαιναν, θα είχε κλονιστεί το σύμπαν αλλά εδώ κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε.

Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος, εάν αυτή η ιστορία αποδειχτεί ότι έχει ευρύτερες διαστάσεις κι επειδή θεωρώ τον κ. Πανούση ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, αμφιβάλω αν θα έκανε τέτοιες καταγγελίες αν δεν ήταν απολύτως βέβαιος, μην έχετε καμία αμφιβολία η χώρα θα αποκτήσει τεράστιο πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις της εάν αποδειχτεί ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός, μέσω συνεργατών του, συνομιλούσε με τρομοκράτες και νομοθετούσε για τρομοκράτες; Φαντάζεστε αύριο να βγάλουν ταξιδιωτικές οδηγίες, που θα πάει η τουριστική οικονομία;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και παρουσίασε τις απόψεις του για τη Ν.Δ., όπως την οραματίζεται.

«Δεν θα κατέβαινα στον εκλογικό στίβο αν δεν πίστευα ότι κάνω για ηγέτης. Δεν θα ήμουν εδώ. Με έχουν αμφισβητήσει πάρα πολλοί στην πολιτική μου διαδρομή. Με το ίδιο πάθος που έχω δουλέψει μέχρι τώρα στη ζωή μου για να κάνω τις επιχειρήσεις μου, για να εκλεγώ βουλευτής, για να διοικήσω τα υπουργεία που μου ανατέθηκαν, με το ίδιο πάθος σκοπεύω να εργαστώ για τη Ν.Δ. αν με εμπιστευθούν για τη θέση του Αρχηγού. Η Ν.Δ. είναι ένα υπέροχο κόμμα αλλά έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη της ηγεσίας της πρέπει να είναι έτοιμος να δουλέψει 24 ώρες το 24ωρο για να μπορέσει να την αναζωογονήσει και να την ανασυντάξει. Εγώ είμαι πολύ πρόθυμος να το κάνω.

Οι συμπολίτες μου Νεοδημοκράτες με έκριναν ως αρκετό να είμαι στη Ν.Δ. παρά τα λίγα χρόνια που επανήλθα. Το καλό ερώτημα δεν είναι γιατί έχω τόσο λίγο καιρό στη Ν.Δ. αλλά γιατί είχα φύγει. Είχα φύγει γιατί οι πόρτες ήταν κλειστές και είναι από τους λόγους που κατεβαίνω για υποψήφιος αρχηγός. Εγώ θέλω μια Ν.Δ. με πόρτες ανοιχτές που θα δώσει ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους.

Στο δεύτερο γύρο θα έχω περάσει εγώ και θα κερδίσω τις εκλογές. Θα περάσω σίγουρα. Αν δείτε τις συγκεντρώσεις που κάνω σε όλες τις πόλεις και βάζω κι ένα στοίχημα για σήμερα στο Βόλο, θα καταλάβετε ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα και εμείς οι δεξιοί να έχουμε υπερηφάνεια», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου