ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην Ανάληψη

πλήθος-κόσμου-στην-ανάληψη-239941

Πιστοί από όλη την περιοχή στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής περιφέρειας συγκεντρώθηκε χθες στο ναό Αναλήψεως του Βόλου, συμμετέχοντας στην υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Ραφαήλ, η οποία τίθεται σε προσκύνημα έως το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Την τιμία κάρα του Αγίου, που συνοδεύει από τη Μυτιλήνη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου π. Ιάκωβος, υποδέχτηκαν με τη δέουσα επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο κλήρος, τοπικοί άρχοντες και πολλοί πιστοί.
Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής μας, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν με κατάνυξη στη σύντομη δέηση και τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, περιμένοντας υπομονετικά για να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου.

Στο μεταξύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαήμερης παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελείται καθημερινά το πρωί η θεία λειτουργία, το μεσημέρι η ιερά παράκληση του Αγίου και το απόγευμα ο εσπερινός. Το λατρευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας το βράδυ της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου και του μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου και της Ακολουθίας των Χαιρετισμών του Αγίου. Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα αναχωρήσει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των πιστών ο Ιερός Ναός Αναλήψεως παραμένει ανοικτός από τις 7.30 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου