ΤΟΠΙΚΑ

7,5 εκατ. ευρώ στον «γύψο» για την πληρωμή του ΦΠΑ

75-εκατ-ευρώ-στον-γύψο-για-την-πληρωμή-239441

Για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού στα Καλά Νερά, επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να καταβάλει τον ΦΠΑ!

Στον «γύψο» έργο αξίας 7,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με εξασφαλισμένη πίστωση, επειδή στα δημοτικά ταμεία δεν υπάρχει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του ΦΠΑ. Ο λόγος για το έργο του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στα Καλά Νερά, που βρίσκεται «παγωμένο» για δύο χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση των λυμάτων και κυρίως στην περιοχή των Καλών Νερών όπου υπάρχουν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις και ο πληθυσμός την τουριστική περίοδο φθάνει ακόμη και τους 5.000 άτομα. Υπάρχουν απορροφητικοί βόθροι με αποτέλεσμα να προκύπτει επιβάρυνση του υπεδάφους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των Καλών Νερών, όπου επίσης θα δημιουργηθεί και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στην πρώτη φάση του έργου εντάσσεται ο οικισμός των Καλών Νερών ενώ η δεύτερη φάση του έργου, περιλαμβάνει τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Γατζέα, Κορόπη και Άφησσο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση του έργου που όταν έμπαινε σε δημόσια διαβούλευση γινόταν λόγος για ολοκλήρωσή του έως τέλος του 2018, αποτελεί η κάλυψη ποσού 1,5 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ, που δεν επιδοτείται, από τα ταμεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Για το έργο υπάρχει μελέτη, όμως δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία. Η πίστωση ύψους7,5 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένη από τη στιγμή ωστόσο που δεν υπάρχει το 1,5 εκατ. ευρώ για τον Φ.Π.Α. δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία. «Όταν αναλάβαμε δεν βρήκαμε καμία εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο. Θα εξετάσουμε την περίπτωση να καταθέσουμε αίτημα χρηματοδότησης για να μη χαθεί η ευκαιρία», ανέφερε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου