ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη για το φόνο του Ιταλού

συνελήφθη-για-το-φόνο-του-ιταλού-239285

Με την ένδειξη της πλήρους εξιχνίασης έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης-θρίλερ του 67χρονου Ιταλού Rallota Antonio, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στον Πτελεό στις 18 Οκτωβρίου 2010, τα προανακριτικά στοιχεία της Αστυνομίας πέντε μήνες αργότερα έδωσαν στο γρίφο την απάντηση της ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία, αλλά το πτώμα μέχρι σήμερα παραμένει αγνοούμενο..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Μετά τη σύλληψη τον Μάρτιο του 2011, δύο υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 42 και 37 ετών, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανακοίνωσε χθες ότι την περασμένη Τρίτη στη Νova Ζagora Βουλγαρίας, συνελήφθη ο τρίτος φερόμενος ως συνεργός της δολοφονίας.

Πρόκειται για 30χρονο Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 30χρονος από κοινού με τους άλλους δύο ομοεθνείς του είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του 67χρονου Ιταλού.

Η εξαφάνιση του Ιταλού, πλασιέ γεωργικών μηχανημάτων, είχε δηλωθεί στις 19/10/2010 από φιλικά του πρόσωπα στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Πέντε μήνες αργότερα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας είχε προκύψει ότι οι τρεις αλλοδαποί, με σκοπό τη ληστεία, οδήγησαν το θύμα τους σε ερημική περιοχή στη θέση «Σταυρός», όπου του επιτέθηκαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ στις 27/3/2011 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Σούρπη οι δύο από τους δράστες, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι. Ο τρίτος της «παρέας», ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη κρατείται, προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία της προανάκρισης έδειξαν ότι ο 67χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε για μερικά γεωργικά εργαλεία και ποσό 800 ευρώ!

Τον Οκτώβριο του 2010 είχε επισκεφθεί μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, είχαν επισκεφθεί τη Μαγνησία και τη Σούρπη δειγματίζοντας γεωργικά μηχανήματα, ως πέρασμα πριν ταξιδέψουν στη Γαλλία. Μετά τη δήλωση εξαφάνισής του οι εκτεταμένες έρευνες αναζήτησης απέβησαν άκαρπες, με σοβαρές υπόνοιες να δημιουργεί η θέση που βρέθηκε το αυτοκίνητό του, κατακρημνισμένο σε χαντάκι βάθους τριών μέτρων, στο τέλος χωματόδρομου, στην αγροτική περιοχή Σταυρός, στον Πτελεό. Τα τρία γεωργικά μηχανήματα που είχε μαζί του, καθώς και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ δεν βρέθηκαν στο αυτοκίνητο.

Τον Μάρτιο του 2011 τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οδήγησαν σε μακάβρια εξέλιξη. Τις αρχικές υπόνοιες περί δολοφονίας του ενέτειναν οι απαντήσεις που έδωσε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή. Οι κλήσεις οδήγησαν σε άτομα «κλειδί», κατευθύνοντας τις έρευνες σε νέα στοιχεία και υπόπτους.

Πτυχές της υπόθεσης-θρίλερ είχαν ξεδιπλωθεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», μετά το συναγερμό που σήμανε στην ιταλική εκπομπή αναζήτησης της «Rai Tre», αλλά και στους Ιταλούς διπλωμάτες της Αθήνας η μυστηριώδης εξαφάνιση του Ιταλού εμπόρου στο ελληνικό έδαφος.

Η αξιοποίηση των στοιχείων οδήγησε σε τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι τις ημέρες της εξαφάνισης διέμεναν στη Σούρπη. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση οι δύο Βούλγαροι προσήχθησαν, ενώ σε έρευνα στην οικεία του 42χρονου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα τα γεωργικά εργαλεία που μετέφερε την ημέρα της εξαφάνισής του ο Ιταλός έμπορος στο αυτοκίνητό του, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του 67χρονου, μεταξύ των οποίων ζευγάρι παπούτσια.

Στη διάρκεια της προανάκρισης, οι δύο Βούλγαροι ομολόγησαν ότι κατάφεραν θανατηφόρα χτυπήματα στον Ιταλό, το πτώμα του οποίου πέταξαν σε χαράδρα στην περιοχή «Σταυρός», αλλά όχι στο ίδιο σημείο που οδήγησαν στη συνέχεια και έσπρωξαν το αυτοκίνητό του.

Στην περιοχή επανάρχισαν οι έρευνες σπιθαμή προς σπιθαμή για την αναζήτηση του πτώματος του 67χρονου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στις αρχές Απριλίου 2011, οι δύο δολοφόνοι επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος για αναπαράσταση της ανθρωποκτονίας, σε μια προσπάθεια των αρχών να πέσει φως στην υπόθεση, ώστε να εντοπιστεί το πτώμα, χωρίς και πάλι αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου