ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα χωρίς γερανό και ελέγχους για παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα

πρεμιέρα-χωρίς-γερανό-και-ελέγχους-γι-238733

Με την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων τα σκουπίδια επέστρεψαν στους δρόμους

Πρεμιέρα χωρίς ελέγχους και γερανό στο κέντρο του Βόλου χθες, οπότε και ξεκίνησε τυπικά το μέτρο απαγόρευσης της στάθμευσης δίκυκλων μοτοποδηλάτων πάνω στα πεζοδρόμια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Δημοτική Αστυνομία δεν πήρε εντολή για ελέγχους και ως εκ τούτου, ούτε πρόστιμα βεβαιώθηκαν στους παράνομους ούτε γερανός βγήκε για να σηκώσει μηχανάκια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί μία εβδομάδα περίοδος χάριτος στους δικυκλιστές, προκειμένου να συμμορφωθούν από μόνοι τους κατεβάζοντας τα δίκυκλα από τα πεζοδρόμια, στη συνέχεια όμως τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά» -ύψους 100 ευρώ- ενώ γερανός θα απομακρύνει τα παράνομα παρκαρισμένα μηχανάκια και θα τα μεταφέρει σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο, απ’ όπου θα καλούνται να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους.

Πάντως, η εικόνα στα πεζοδρόμια ήταν αισθητά βελτιωμένη. Υπό το φόβο προστίμων και γερανού, οι θέσεις που έχουν δημιουργηθεί για μοτοποδήλατα γέμισαν και τα πεζοδρόμια απελευθερώθηκαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα.

Εν τω μεταξύ, νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων δόθηκαν προς χρήση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Οι νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στο κτίριο του ΟΤΕ (Σωκράτους με Ιωλκού) και έπεται συνέχεια και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης με στόχο την ομαλή κίνηση μέσα στην πόλη, τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.

Οπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης, «οριοθετήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων σε ακόμα ένα σημαντικό σημείο της πόλης. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή συνεχίζει να βάζει τάξη στη στάθμευση των δικύκλων, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολη η κίνηση μέσα στην πόλη και κυρίως η προσπελασιμότητα και η πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, που τόσα χρόνια καταλάμβαναν τα δίκυκλα».

Τα σκουπίδια στους δρόμους

Χθες ξεκίνησε και η εφαρμογή του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος.

Σακούλες και υλικά ανακύκλωσης κατέληξαν στο δρόμο, στα σημεία όπου μέχρι και προχθές υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων. Πολίτες αρνούμενοι να συνεργαστούν δεν έκαναν καν τον κόπο να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στους κάθετους στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος δρόμους, όπου τοποθετήθηκαν κάδοι για τους «ξεχασιάρηδες».

Ετσι, σακούλες απορριμμάτων βρέθηκαν πεταμένες στις εσοχές όπου υπήρχαν κάδοι και τα πληρώματα των απορριμματοφόρων, μάζευαν τα σκουπίδια από το οδόστρωμα.

Σημειώνεται ότι βάσει του προγράμματος αποκομιδής που έχει διανεμηθεί σε κατοίκους και επιχειρηματίες του κέντρου, τα απορριμματοφόρα του δήμου Βόλου εκτελούν έξι δρομολόγια από τις 6 το πρωί έως τη 1:50 το βράδυ, κάνοντας 34 στάσεις σε ισάριθμα τετράγωνα σε Δημητριάδος και Ιάσονος. Τέσσερα δρομολόγια γίνονται από απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης.

Λερναία Υδρα το κυκλοφοριακό

Την ίδια ώρα πάντως που η δημοτική αρχή δίνει τη μάχη για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων που καταλαμβάνονται από μηχανάκια, κυκλοφοριακό αλαλούμ προκαλούν τα αυτοκίνητα. Το κυκλοφοριακό μοιάζει με… Λερναία Υδρα.

Χθες νωρίς το απόγευμα, ο φωτογραφικός φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, «έπιασε» ασυνείδητο να έχει σταθμεύσει παράνομα στην Αγίου Νικολάου, αποκλείοντας τόσο την είσοδο οχημάτων των ΕΛ.ΤΑ. προς το χώρο πάρκινγκ όσο και την έξοδο των αυτοκινήτων.

Ο οδηγός που κατέβαινε από την Αγίου Νικολάου για να βγει στη Δημητριάδος, παρέμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, μέχρι ο άλλος οδηγός που στάθμευσε όπου τον βόλευε, να τελειώσει τη δουλειά του και να φύγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου