ΤΟΠΙΚΑ

«Εκρηξη» με 121 νέες μολύνσεις στη Μαγνησία

εκρηξη-με-121-νέες-μολύνσεις-στη-μαγνη-238524

Υπό τον φόβο της Ομικρον, που πλέον είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει στη χώρα μας, οι υγειονομικές αρχές στη Μαγνησία είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή. Ο «κόκκινος» συναγερμός επιστρέφει.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο μεγάλος φόβος τους είναι η υψηλή μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής.

Μέχρι σήμερα στον νομό δεν έχουν ανιχνευθεί ύποπτα κρούσματα της Ομικρον. Ομως ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται πάλι με γεωμετρική πρόοδο. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέες μολύνσεις που προέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες. Παραμονή Χριστουγέννων είχαν καταγραφεί 93 κρούσματα, ανήμερα 105 και δεύτερη μέρα 87.

Το τελευταίο 24ωρο επίσης καταγράφηκε ανοδική τάση στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο.

Ο μεγάλος προβληματισμός εστιάζεται στη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας. Οι γιατροί φοβούνται ότι οι κλινικές θα δεχτούν εκ νέου ασφυκτική πίεση.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων νοσηλεύονταν συνολικά 56 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού. Χθες οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν στους 66, καθώς μεσολάβησαν 10 νέες εισαγωγές ασθενών.

«Εφυγαν» έξι συμπολίτες

Το τριήμερο των Χριστουγέννων «πέπλο θανάτου» σκέπασε έξι οικογένειες στον Βόλο. Μέρες γιορτινές θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων. Νοσούσαν από κορονοϊό, νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου με βαριά συμπτώματα και δυστυχώς κατέληξαν από επιπλοκές.

Την παραμονή Χριστουγέννων κατέληξαν δύο άνδρες, 48 και 71 χρόνων, ανήμερα των Χριστουγέννων έφυγαν από τη ζωή δύο γυναίκες, 59 και 81 χρόνων, ενώ την Κυριακή πέθαναν δυο ακόμη άτομα, μία γυναίκα 79 ετών κι ένας άνδρας 94 ετών.

Δεν χρειάζεται χαλάρωση

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Οφείλουμε να φοράμε μάσκα παντού, εμβολιασμένοι και μη, για να προφυλαχτούμε από την υψηλή μεταδοτικότητα. Να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε την έλευση της νέας μετάλλαξης», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η Μαγνησία καταγράφει 121 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που αναφέρονται στις αργίες των Χριστουγέννων. Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι 63,68 για τη Μαγνησία.

Αναθεωρήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης

Με βάση πάντως την αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη από το «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Μαγνησίας περνά στο «κόκκινο», Σκιάθος και Σκόπελος βρίσκονται στο «πορτοκαλί», ενώ στο «πράσινο» εντάσσεται η Αλόννησος, παρουσιάζοντας την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Eπιπλέον 25 μολύνσεις από τα rapid tests

Χθες καταγράφηκαν επιπλέον 25 μολύνσεις κορονοϊού στα rapid test. Ειδικότερα στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 24 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 463 δειγμάτων καταγράφηκαν 10 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε εννιά άντρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 25 έτη, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 420 δειγμάτων καταγράφηκαν 12 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τέσσερις άντρες και οκτώ γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Στο δημαρχείο Ν. Αγχιάλου σε συνολικό αριθμό 157 δειγμάτων καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο άντρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Το σημερινό πρόγραμμα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων έλεγχοι θα γίνουν στα παρακάτω σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου