ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ξημερώματα Χριστουγέννων καθηγητής στη Ν. Αγχίαλο

εφυγε-ξημερώματα-χριστουγέννων-κα-238465

Ξημερώματα Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο 48χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας πέντε παιδιών Λάμπρος Κατσαρός, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και τους καθηγητές και μαθητές του στα δύο γυμνάσια, Νέας Αγχιάλου και 7ο Βόλου αντίστοιχα, στα οποία δίδασκε.

Οι περιπέτειες με την υγεία του για τον Λάμπρο Κατσαρό ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν νόσησε από κορονοϊό και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Προχθές, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, τελέστηκε η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου, παρουσία συναδέλφων του εκπαιδευτικών από τα δύο γυμνάσια και μαθητών του.

Ο Λάμπρος Κατσαρός υπηρετούσε ως καθηγητής ηλεκτρολόγος επί σειρά ετών στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου συνέχιζε να διδάσκει για δύο ημέρες την εβδομάδα και κατά το τρέχουν σχολικό έτος. Η οργανική του θέση ήταν στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του επί τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Βρισκόταν σε υπηρεσία στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, όταν τον Νοέμβριο, ειδοποιήθηκε από το σχολείο όπου φοιτά το ένα από τα πέντε παιδιά του, ότι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και ότι έπρεπε να πάει να το πάρει. Ανεμβολίαστος και ο ίδιος μπήκε σε καραντίνα.

Αρχικά τα συμπτώματα ήταν ήπια και ακολουθούσε αγωγή κατ’ οίκον. «Ηταν ανήμερα του Αγίου Νικολάου όταν τηλεφώνησε στην υποδιευθύντρια του σχολείου για να της ευχηθεί για τη γιορτή της, όταν ενημερωθήκαμε για την επιδείνωση της κατάστασής του», αναφέρει η διευθύντρια του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, Αποστολία Κοτζαγιώτου. «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας. Δεν αναπνέω καλά. Είμαι στο νοσοκομείο», ενημέρωνε ο 48χρονος εκπαιδευτικός.

Ξημερώματα των Χριστουγέννων, το άγγελμα του θανάτου του, από επιπλοκές του κορονοϊού, συγκλόνισε τον εκπαιδευτικό κόσμο. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έφυγε από τη ζωή. Δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και συνάδελφος», ανέφερε η κ. Κοτζαγιώτου.

Στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, συνάδελφοι καθηγητές και μαθητές του 48χρονου εκπαιδευτικού ανάρτησαν το εξής μήνυμα: «Στον Λάμπρο μας: Εφυγες νωρίς… Κανείς μας δεν περίμενε ότι θα ερχόμασταν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με την απώλειά σου. Ήσουν εξαίρετος συνάδελφος, τυπικός, ακούραστος, που δεν σου άρεσε να κάθεσαι και ζητούσες να σου αναθέτουμε συνεχώς κάποια δουλειά. Πάντα γελαστός, πάντα προσηνής, πάντα αληθινός. Με ήθος και αξιοπρέπεια. Αγαπητός από την πρώτη στιγμή σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αν και μόλις τον Αύγουστο πήρες οργανική στο σχολείο μας. Θα λείψεις, Λάμπρο. Θα λείψεις πολύ από όλους μας…».

Ογδοη απώλεια εκπαιδευτικού

Πρόκειται για την όγδοη απώλεια εν ενεργεία εκπαιδευτικού στη Μαγνησία, είτε από κορονοϊό, είτε από την επάρατο νόσο. Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν φύγει από τη ζωή τρεις εν ενεργεία καθηγητές της Μαγνησίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου