ΤΟΠΙΚΑ

Αστραψαν και βρόντηξαν για τις ελλείψεις οδηγών – γιατρών στο Κέντρο Υγείας

αστραψαν-και-βρόντηξαν-για-τις-ελλείψ-236378

Στο πόδι είναι οι επαγγελματίες της Ζαγοράς, μετά το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη νέα διακομιδή θρίλερ 30χρονου με ταξί, από το Κέντρο Υγείας μέχρι τα Χάνια, διότι δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς κοινοποιώντας το ρεπορτάζ από το taxydromos.gr στη σελίδα που διατηρεί στα social media καταγγέλλει την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και καλεί το πολιτικό προσωπικό να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς καταδικάζουμε την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, τις ακάλυπτες βάρδιες και την παρουσία μόνο ενός Ασθενοφόρου (καθώς το δεύτερο ή είναι χαλασμένο ή δεν έχει οδηγό) για να καλυφτεί όλος ο δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου από το Πουρί μέχρι το Ξουρίχτι.

Ζητάμε από τους βουλευτές Μαγνησίας (εκ των οποίων δύο είναι και γιατροί) άμεσα να πράξουν τα Δέοντα και να φροντίσουν για την κανονική στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με γιατρούς, διασώστες και με 2 επιπλέον ασθενοφόρα και οδηγούς.

Απαιτούμε επίσης την ανανέωση των συμβάσεων των αγροτικών γιατρών καθώς όπως θα δείτε οι Συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν και το Κέντρο Υγείας πρόκειται να μείνει χωρίς γιατρούς από τον Ιανουάριο.

Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων του Ανατολικού Πηλίου είναι έννομο αγαθό στο σύστημα αξιών της κοινωνικής ισορροπίας και δεν διαπραγματεύεται», καταλήγει η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται, ότι προχθές το πρωί ένας 30χρονος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με έντονους πόνους στο στήθος.

Εξετάστηκε και επειδή όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε εκδήλωση εμφράγματος δόθηκε εντολή να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε.

Η πρωινή βάρδια ήταν ακάλυπτη. Ενημερώθηκε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου. Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν σαν νερό. Ο νεαρός άνδρας πονούσε. Έπρεπε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο.

Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διακομιδή του με τοπικό ταξί.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε από τον Βόλο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου με γιατρό. Λίγο πριν τα Χάνια ο νεαρός παρελήφθη από το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στα Επείγοντα, στο Νοσοκομείο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου