ΤΟΠΙΚΑ

«Ζητώ την παραδειγματική του τιμωρία» δηλώνει ο ο Γιώργος Σκουφογιάννης για τον αρνητή γιατρό

ζητώ-την-παραδειγματική-του-τιμωρία-236261

«Ζητώ την παραδειγματική του τιμωρία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο συγκεκριμένος γιατρός να πληρώσει, διότι απέτρεψε εμένα και τη σύζυγό μου να μεταβούμε εγκαίρως στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα όταν νοσηλευτήκαμε η κατάσταση της υγείας μας να είναι ήδη επιβαρυμένη. Η σύζυγός μου πέθανε και για αυτό ο γιατρός θα πρέπει να λογοδοτήσει».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Σκουφογιάννη, που κατήγγειλε επώνυμα Βολιώτη γιατρό ότι ευθύνεται για τον θάνατο της 60χρονης γυναίκας του, λίγο πριν διαβεί το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ο κ. Σκουφογιάννης κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προανακριτικής διαδικασίας που διέταξε ο εισαγγελέας, μετά τις αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη δράση του γιατρού και την καταγγελία του 63χρονου.

Συνοδευόμενος από τον γιο του ζήτησε «να αποδοθεί δικαιοσύνη για να σταματήσει τη δράση του αυτός ο άνθρωπος για να μην πάνε χαμένοι και άλλοι», όπως είπε. Εκανε επίσης γνωστό ότι εκτός από τη διαδικασία που έχει κινηθεί από τη δικαιοσύνη, ο ίδιος και τα παιδιά του θα κινηθούν εναντίον του γιατρού δικαστικά καταθέτοντας αγωγή.

Η κατάθεση του 63χρονου στην Υποδιεύθυνση ήταν μαραθώνια. Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες συμπληρωματικά στοιχεία ζητήθηκανκαι από τον γιο του σχετικά με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο εισαγγελέας διερευνάται η δράση του γιατρού που ήταν ανεμβολίαστοςκαι κρατούσε τους ασθενείς από κορονοϊό στα σπίτια τους, δίνοντάς τους συνταγές για φάρμακα που δεν είχαν καμία σχέση με αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει οκ. Σκουφογιάννης, ο θεράπων γιατρός συμβούλευε τη σύζυγό του και τον ίδιο να μην πάνε στο Νοσοκομείο, διότι «από τα δέκα άτομα που πηγαίνουν, οι επτά πεθαίνουν»,με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της και να καταλήξει καθώς όταν μετέβη στο Νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Η άτυχη 60χρονη όταν μετέβη στο Αχιλλοπούλειο είχε πολύ χαμηλό κορεσμό. Διασωληνώθηκε σε λίγες ώρες, διακομίστηκε στη ΜΕΘ Χαλκίδας και εξέπνευσε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Εισαγγελία ερευνά το ενδεχόμενο θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης 60χρονης, που επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξης καθώς και έκθεση για το σύζυγό της, καθώς νοσηλεύτηκε και ο ίδιος λόγω του κορονοϊού για περίπου 20 μέρες. Επίσης, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που λάμβαναν συμβουλές ή «ιατρικές συνταγές» του ίδιου γιατρού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου