ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το έργο βελτίωσης του δρόμου στην είσοδο του Βόλου

ξεκινά-το-έργο-βελτίωσης-του-δρόμου-στ-236063

Στη βελτίωση της Εθνικής Οδού αρ. 6 Βόλου-Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Ολοκλήρωση ασφαλτικών εργασιών της Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας (ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλεια ηλεκτροφωτισμός)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000,00 € και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο αφορά την οδική βελτίωση της εισόδου του Βόλου, μετά από το τμήμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 304 ΠΕΒ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο 1,8 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συντήρηση της εισόδου του Βόλου, από το Βόλο προς τη Λάρισα. Είναι ένα έργο με το οποίο συντηρούμε και αποκαθιστούμε σε μεγάλα τμήματα τις βλάβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα σε μήκος 5 χλμ., αλλάζουμε και αντικαθιστούμε τα στηθαία σε μήκος 3 χλμ., ενώ αλλάζουμε και συντηρούμε τον φωτισμό σε μήκος 2 χλμ. με 80 νέους ιστούς φωτισμού. Ταυτόχρονα κάνουμε έργα παροχέτευσης των επιφανειακών νερών με διάνοιξη τάφρων και φτιάχνοντας σχάρες για την εισροή των υδάτων, λύνοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι οχτώ μήνες. Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα και υπάρχει μηδενική ανοχή σε παρατάσεις γιατί είναι ένα έργο σημαντικό και δεν επιθυμούμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος, αν και όταν υπάρχει ένα έργο υπάρχει μια πρόσκαιρη ταλαιπωρία, το έργο όμως είναι παντοτινό. Παράλληλα Προχωρούνε κανονικά και οι εργασίες στο 304 ΠΕΒ, πιστεύω να έχουμε σύμμαχο τον καιρό για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Με τα έργα αυτά συντηρούμε και θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην πραγματική οικονομία γιατί από τα έργα είναι όλοι ωφελούμενοι. Υπάρχει βέβαια ένα βαρύ γραφειοκρατικό σύστημα έγκρισης και δημοπράτησης».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Κίτσιος, Χατζόπουλος, Ιγγλέσης, Κοπάνας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Φλαμπούρης, ο ανάδοχος του έργου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι εργασίες αφορούν την συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου – Λάρισας και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα, την κατασκευή τεχνικών για την ομαλή παροχέτευση της επιφανειακής ροής των υδάτων επι της οδού, την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και την επέκταση ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

5.000,00μ. ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :

  • Φρεζάρισμα σε βάθος έως 8 εκ ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.
  • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
  • Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ .
  • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.

Εργασίες διάνοιξης και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου συνέχειας από το άκρο του καταστρώματος η οποία και θα καταλήγει σε φρεάτιο(συλλογής υδάτων). Η τάφρος και τα φρεάτια θα είναι ορθογωνικής διατομής, με προστατευτική σχάρα.

Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση 3.000,00μ. νέων στηθαίων, θα προσαρμοστούν και θα ακολουθούν το ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.

Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος , με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας

Η τοποθέτηση επί πλέον 80,00 ιστών, φωτιστικών σωμάτων σε μήκος 2.000,00μ. κτλ όπου κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα της Εθνικής οδού καθ΄υπόδειξη της Υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου