ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Μεταρρυθμίσεις και νοικοκύρεμα απέφεραν 100 εκατ. στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία

μαραβέγιας-μεταρρυθμίσεις-και-νοικο-235712

«Την μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από το 2004 στην δυσχερέστερη περίοδο της διπλής κρίσης (μνημόνια και κορωνοϊός), με περίπου 100 εκατ. ευρώ, γνώρισαν φέτος όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία», επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγιας, με αφορμή την ενημέρωση που είχε για την πρόσφατη απόφαση προκαταβολής με 31 εκατ. ευρώ.

«Πολλά ερασιτεχνικά σωματεία και στη Μαγνησία με χιλιάδες αθλούμενους, αντιλαμβάνονται πλέον τα αποτελέσματα της πολιτικής του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τη μεγαλύτερη επένδυση στον αθλητισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και εντεύθεν. Ένα αχαρτογράφητο τοπίο, με σωματεία “σφραγίδες” να επιχορηγούνται με άγνωστες στους περισσότερους διαδικασίες, αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση της Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Λευτ. Αυγενάκη. Το στοίχημα του αυτονόητου κερδήθηκε. Με την αμέριστη στήριξη της αθλητικής οικογένειας, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού μας οικοδομήματος με 5.202 εγγεγραμμένα αθλητικά σωματεία. Νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού», τονίζει ο κ. Μαραβέγιας και προσθέτει ότι πάνω στις νέες υγιείς βάσεις, δομούνται πολιτικές σταθερής ενίσχυσης όλων των αθλημάτων αδιάκριτα και ανεξαιρέτως δημοφιλίας τους, από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων.

Παράλληλα, αξιοποιείται δημοσιονομικός χώρος για αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το ΕΑΚ Βόλου, το κολυμβητήριο “Β. Πολύμερος” στη Νέα Ιωνία, γήπεδα ποδοσφαίρου μέσω ΠΕΠ, όπως τα γήπεδα του Μαγνησιακού, του Σαρακηνού, της Νίκης Βόλου κ.α. Παράλληλα, αποδόθηκαν στους αθλούμενους τα κλειστά Γυμναστήρια Αγριάς και Ζαγοράς, παραχωρήθηκε στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο Βόλου το Πανθεσσαλικό Στάδιο, διασφαλίστηκε χρηματοδότηση για το Ποδηλατοδρόμιο Βόλου κ.α. Οι δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις, οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα νέα προγράμματα, καταλήγει ο κ. Μαραβέγιας, σηματοδοτούν μεγαλύτερα άλματα προόδου στο αθλητικό γίγνεσθαι και το 2022 ξεκινάει από μια αισιόδοξη αφετηρία παρά τη ρευστή κατάσταση της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου