ΤΟΠΙΚΑ

Μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα για προσφυγόπουλα

μπλοκ-ζωγραφικής-και-χρώματα-για-προσ-23565

Μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα στα 103 προσφυγόπουλα από τη Συρία που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε., θα προσφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ.

Θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας, μεθαύριο, Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, προκειμένου να δώσει στα παιδιά μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα και καλεί τα σχολεία να συγκεντρώσουν είδη γραφικής (τετράδια, μολύβια), μπάλες, παιχνίδια και να τα παραδώσουν στα γραφεία της ΕΛΜΕ σήμερα το απόγευμα (4 – 6:30 μ.μ.) και αύριο Πέμπτη το απόγευμα (3 – 6μ.μ.). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979348163 (Πρόεδρος ΕΛΜΕ).

«Στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε. έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί περίπου 200 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Σ’ αυτή την φάση δεν χρειάζονται άμεσα τρόφιμα ή είδη υγιεινής, υλικά που στο προηγούμενο διάστημα σχολεία του νομού μας προσέφεραν δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και συλλογικότητες για οποιαδήποτε ανάγκη υπάρξει, έτσι ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και άμεση ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, πρέπει να δούμε συντονισμένα τις εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούμε εθελοντικά να αναλάβουμε για τα παιδιά των προσφύγων παρέχοντάς τους, πριν απ’ όλα, ψυχοκινητική στήριξη και δημιουργική απασχόληση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου