ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Βρείτε μου ιερείς να τους χειροτονήσω»

δημητριάδος-ιγνάτιος-βρείτε-μου-ιερ-234486

Υπομονή συνέστησε στους πιστούς, που αντιδρούν σε μετακινήσεις ιερέων και κλείσιμο ιερών ναών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

«Θα παρακαλούσα τις τοπικές κοινωνίες να φροντίσουν να διακρίνουν ανθρώπους. Εγώ θα αναλάβω να τους χειροτονήσω» ήταν η απάντηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στις αντιδράσεις πιστών, που διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις ιερέων από τις εκκλησίες στα χωριά τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Οπως είναι γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκληθεί αντιδράσεις από τις ιερές… ανακατατάξεις, που επιχειρούνται σε επίπεδο τοπικής μητροπολιτικής περιφέρειας. Ιερείς, που κρατούν ζωντανά κάθε Κυριακή και σε γιορτές εκκλησάκια, όπως στην περίπτωση του ιερού ναού Αγίου Αποστόλου του Νέου στην Κριθαριά, μετακινούνται για να καλύψουν άλλες ανάγκες που υπάρχουν σε χωριά, όπου οι ιεροί ναοί δεν λειτουργούν ελλείψει ιερέων. Περί τα 15 χωριά δεν έχουν ιερέα ούτε για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Ωστόσο, οι μετακινήσεις ιερέων προκαλούν αντιδράσεις από κατοίκους χωριών που ξαφνικά μένουν χωρίς τον ιερέα τους και βλέπουν κίνδυνο λουκέτου στον ιερό ναό, όπου εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή.

«Χαίρομαι που οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον ιερέα στην ενορία τους, στο χωριό, ακόμη και στο κάθε παρεκκλήσι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν αγαπούν τους ιερείς, εγώ έχω ακόμη μεγαλύτερη χαρά ως επίσκοπος. Ομως έχουμε να διαχειριστούμε περίπου 160 ενορίες. Πρέπει να λάβουμε μέτρα και να κατανείμουμε ευθύνες, να δίνουμε στους νέους ευθύνες και να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις ανάγκες. Ας κάνουν λίγη υπομονή. Αυτές οι αλλαγές, που όντως κάποιους μπορεί να στενοχώρησαν, είναι πάντοτε προαγωγές. Οι νεότεροι αναλαμβάνουν ευθύνες, οι παλαιότεροι πρέπει κι αυτοί να βρίσκουν τόπο ξεκούρασης. Εμείς θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλες», απάντησε στη… φωνή λαού ο Μητροπολίτης κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ποιμνίου στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Επιπλέον πρόσθεσε: «Θα παρακαλούσα τις τοπικές κοινωνίες ας φροντίσουν να διακρίνουν ανθρώπους. Εγώ θα αναλάβω να τους χειροτονήσω»!

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου