ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γάλα και πάνες κινδυνεύουν να μείνουν 15 βρέφη στον Βόλο

χωρίς-γάλα-και-πάνες-κινδυνεύουν-να-με-234346

Χωρίς βρεφικό γάλα και πάνες κινδυνεύουν να μείνουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου βρίσκονται 180 οικογένειες της πόλης, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες τους. Η έκκληση για τις φετινές γιορτές δεν είναι κάποια δώρα ή γλυκά για τα παιδιά της δομής, αλλά τα απολύτως απαραίτητα για τους πιο μικρούς ωφελούμενους, τα βρέφη, για τα οποία δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν οι μηνιαίες ανάγκες τους σε γάλα και πάνες.

Αυτή την περίοδο, τα αποθέματα σε βρεφικό γάλα και πάνες εξαντλούνται από τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι ποσότητες που υπάρχουν δεν επαρκούν για την κάλυψη των μηνιαίων αναγκών 15 βρεφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους.

Η έκκληση που απευθύνεται αυτές τις ημέρες των γιορτών αφορά στην ενίσχυση του Παντοπωλείου με βρεφικό γάλα ένα και δύο και πάνες από νούμερο δύο έως νούμερο έξι. Πρόκειται για ακριβά στην αγορά τους είδη, τα οποία οικογένειες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αυτή την περίοδο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου είναι ενταγμένες 180 οικογένειες Βολιωτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Πρόκειται για 350 ενήλικες και 150 παιδιά ηλικίας από ενός μηνός έως 17 ετών.

Οι ωφελούμενοι της δομής κυμαίνονται στα ίδια υψηλά επίπεδα με πέρυσι, οπότε και εξαιτίας της καραντίνας και της απώλειας εργασίας για πολλούς εργαζόμενους, ολόκληρες οικογένειες έμειναν χωρίς εισοδήματα.

Είναι τα λεγόμενα θύματα της οικονομικής κρίσης που διαδέχθηκε την υγειονομική και αφορά σε οικογενειάρχες στην πλειοψηφία τους της μέσης ηλικίας, περίπου 40 έως 50 ετών, πρώην εργαζόμενους ή ακόμη και επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που εξακολουθεί να υφίσταται, δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν. Εντάσσονται στο πρόγραμμα της δομής για διάστημα 12 μηνών, η πλειοψηφία τους όμως ζητά επανένταξη με τη λήξη του προγράμματος, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά και κατ’ επέκταση οικονομικά.

Σημειώνεται ότι νέες αιτήσεις ένταξης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου θα ξεκινήσει να δέχεται από το νέο έτος, μετά την περίοδο των γιορτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου