ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: 39χρονος επισκέφτηκε τη γιαγιά του και τα έσπασε όλα

αλμυρός-39χρονος-επισκέφτηκε-τη-γιαγιά-234331

Συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο που επισκέφτηκε προχθές το μεσημέρι τη γιαγιά του στον Αλμυρό και προκάλεσε επεισόδιο.

Ο 39χρονος φώναζε, έσπαγε αντικείμενα, εκσφενδόνιζε πράγματα, δημιούργησε φόβο και τρόμο σε συγγενικά του πρόσωπα.

Μάλιστα, προχώρησε στις πράξεις αυτές ενώ μόλις πριν από περίπου δέκα μέρες είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών για ενδοοικογενειακή απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Το δικαστήριο του είχε δώσει τότε τη δυνατότητα η ποινή του να έχει αναστολή υπό τον όρο ότι δεν θα προσεγγίζει το σπίτι της γιαγιάς του.

Εντούτοις, εκείνος παραβίασε τον όρο και προχθές το μεσημέρι προκάλεσε και νέο επεισόδιο. Εσπασε την τηλεόραση του σπιτιού, διατάραξε την ειρήνη της οικογένειάς του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και αστυνομικοί αναζήτησαν τον 39χρονο και τον συνέλαβαν προχθές το απόγευμα.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε και χθες δικάστηκε αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ο θείος του κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 39χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική του υγεία και στο παρελθόν έχει δοθεί παραγγελία για ακούσια νοσηλεία του.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι στόχος της επίσκεψή τους στη γιαγιά του δεν ήταν να προκαλέσει επεισόδιο, αλλά να πάρει κάποια πράγματα και να τα πουλήσει για να αγοράσει αλκοόλ.

Μετά τη δίκη η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε την ψυχιατρική εξέταση του καταδικασθέντος από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με στόχο να διαπιστωθεί αν χρήζει περιορισμού χωρίς τη θέλησή του. Ετσι, ο 39χρονος κρατήθηκε για να οδηγηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου