ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφαίος προορισμός για μαθητές

κορυφαίος-προορισμός-για-μαθητές-23433

Ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών και κυρίως μαθητών σημειώθηκε πρόσφατα στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, και δεδομένης της πραγματοποίησης αυτό το χρονικό διάστημα, πολλών εκπαιδευτικών εκδρομών, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, αναδεικνύεται σε νούμερο ένα προορισμό και φέτος.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε διαδοχικά το 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το Μουσικό Λύκειο Λαμίας, το 4ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας καθώς και μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής Νάουσας.

Ολοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο. Ενδεικτικά, οι μαθητές από την Νάουσα συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους».

Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13⁰ αιώνα έως τον 20⁰ αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι των προσκυνητών προς τους Αγίους Τόπους.

Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου κάτω Λεχωνίων σε παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε «προσκυνητές» και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο, από μεμονωμένους επισκέπτες της γραφικής Μακρινίτσας αλλά και από οργανωμένα γκρουπ.

Προχθές, Κυριακή 10 Απριλίου, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους συνοδούς τους καθηγητές, από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής, να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: Από Δευτέρα έως και Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Καλλιόπη Γκαραγκούνη καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου