ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, το Κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

συμμετέχει-στις-εορταστικές-εκδηλώσ-233267

Την παραχώρηση ενός σπιτιού από το μαγικό χωριό του Αϊ Βασίλη, που κατασκευάζεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου απέναντι από το δημαρχείο Βόλου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ζητάει το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Στόχος του Κινήματος είναι να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Βόλου με την εγκατάσταση περιπτέρου που θα προβάλει τα μηνύματα του Κινήματος και τις αφίσες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συντονιστική Επιτροπή, το Κίνημα Καταναλωτών ετοιμάζει τις πρώτες του δράσεις – εμφανίσεις στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων.

Η Συντονιστική Επιτροπή προτίθεται να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες της περιοχής που επιθυμούν να εκθέσουν – προβάλλουν τα προϊόντα τους, ώστε να τα γνωρίσει από κοντά το καταναλωτικό κοινό της πόλης και να τα προτιμήσει για τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητήσει σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, στην έδρα του Κινήματος, για την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο θα ενημερώνει τον καταναλωτή για τα πλεονεκτήματα προτίμησης των τοπικών προϊόντων.

Η Συντονιστική Επιτροπή επεξεργάζεται παράλληλα την δημιουργία ιστοσελίδας, η οποία θα προβάλει τους παραγωγούς της περιοχής, με στόχο να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Η συνεδρίαση θα κληθεί να εγκρίνει το ενημερωτικό φυλλάδιο και θα συζητήσει για τον τρόπο κατασκευής της ιστοσελίδας εντός της οποίας θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί της Μαγνησίας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα το Κίνημα θα απευθύνει πρόσκληση προς τους παραγωγούς της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσει το ενδιαφέρον τους για τις δύο αυτές ενέργειες, τη συμμετοχή τους στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Βόλου αλλά και στην ιστοσελίδα.

Επίσης, θα απευθύνει έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο Βολιώτη που επιθυμεί να συνδράμει εθελοντικά στις δράσεις της να απευθυνθεί στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ στο Βόλο και στα τηλεφώνα 2421032780 τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες. Η εθελοντική συνεισφορά όλων είναι σημαντική για την επιτυχή πορεία του Κινήματος.

Το Κίνημα συνέστησε τη Συντονιστική του Επιτροπή με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο τον Οκτώβριο, ενώ ανακοίνωσε την επανίδρυσή του το Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου