ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης: Προσευχηθείτε για να μην μείνουν τα χωριά μας χωρίς Ιερείς

μητροπολίτης-προσευχηθείτε-για-να-μη-232803

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Η μνήμη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου, καθηγητού της ερήμου και Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γιορτάστηκε ιεροπρεπώς και φέτος στην τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με την πληθωρική συμμετοχή των πιστών στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς της επαρχίας, παρουσία και του εορτάζοντος Δημάρχου κ. Αντωνίου Γκουντάρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιωάννη Σαμαρά, Εφημέριο Μεταξοχωρίου Αγιάς και το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Γεράσιμο Νταφούλη, Εφημέριο Αετολόφου Αγιάς.

Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η απονομή των οφικίων στους κληρικούς αποσκοπεί στην αναζωπύρωση του ζήλου τους και στην ανανέωση της προσφοράς τους. Παρατήρησε, επίσης, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών μας είναι άνθρωποι θυσίας και προσφοράς». Αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των νέων Κληρικών, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος, σ’ εκείνους, που κρατούν το επάγγελμά τους και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Εκκλησία και σ’ εκείνους, που εισέρχονται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, μετά την συνταξιοδότησή τους από την κύρια εργασία τους. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον λαό την προσευχή του, «για να μην μείνουν τα χωριά μας χωρίς Ιερείς. Είναι η τελευταία ελπίδα τους, για να παραμείνουν ζωντανά».

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών αδελφών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Αναγνώστην Χειροθεσία του μαθητή της Β΄ Λυκείου και τέκνου της ενορίας Σπυρίδωνος Αξάη, επαινώντας την ευλάβεια και το ήθος του, όπως και την ευσέβεια των γονέων του, οι οποίοι παιδιόθεν τον οδήγησαν στην Εκκλησία και τού δίδαξαν την πίστη και την λειτουργική ζωή.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, γύρω από τον Ιερό Ναό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου