ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάθμιση υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Βόλου

αναβάθμιση-υπηρεσιών-στο-κέντρο-υγεί-232790

Εξοπλίζεται με νέα μηχανήματα το μικροβιολογικό εργαστήριο – Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ασφαλισμένων

Σε νέα βάση η λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Δημοσίου Κέντρου Υγείας Βόλου (ιατρεία πρώην ΠΕΔΥ και ΙΚΑ) στην οδό Θρακών με Παπαδιαμάντη. Ολοκληρώνεται μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, εγκρίθηκε η προμήθεια και αναμένεται άμεσα η τοποθέτηση ενός νέου σύγχρονου μηχανήματος για τις ορμονολογικές εξετάσεις, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ικανοποιώντας εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Από το 2010 που το προηγούμενο μηχάνημα τέθηκε σε ακινησία εξαιτίας μεγάλης βλάβης που δεν ήταν δυνατόν να επιδιορθωθεί, όσοι είχαν ανάγκη να υποβληθούν σε ορμονολογικές εξετάσεις έπρεπε υποχρεωτικά να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Βόλου περιμένοντας υπομονετικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, ή να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό πληρώνοντας τις εξετάσεις.

Εκτιμάται πως μέσα στον Φεβρουάριο το μηχάνημα θα έχει τοποθετηθεί και έτσι σε συνδυασμό με τη λειτουργία των άλλων νέων μηχανημάτων, όλο το φάσμα των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων θα μπορεί να διενεργείται στο Κέντρο Υγείας Βόλου απρόσκοπτα.

Υπενθυμίζεται πως στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα, το γυναικολογικό, το καρδιολογικό, το κυτταρολογικό, το ορθοπεδικό, τα οδοντιατρεία, το παθολογικό, το πνευμονολογικό, το παιδιατρικό, το χειρουργικό, το τμήμα ΩΡΛ και το μικροβιολογικό – παθολογικό. Επίσης λειτουργούν ο Σταθμός Μάνας και Παιδιού, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντοπροσθετικό και ορθοδοντικό τμήμα.

Εξυπηρετεί κατά μέσο όρο καθημερινά 300 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Για τον καθορισμό των ραντεβού οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν στο 2421032222, ενώ για συγκεκριμένα εργαστήρια η επικοινωνία γίνεται μέσω των παρακάτω αριθμών του τηλεφωνικού κέντρου: Ορθοδοντικό εργαστήριο: 2421021639, μικροβιολογικό εργαστήριο 2421021837, οδοντοτεχνικό εργαστήριο 24210 32867 και τέλος ακτινολογικό εργαστήριο 2421030263.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου