ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον για νέες τουριστικές μονάδες καταγράφεται στη Μαγνησία

ενδιαφέρον-για-νέες-τουριστικές-μονά-232757

Αλλάζουν χρήση υφιστάμενα κτίρια και μετατρέπονται σε καταλύματα

Πολυκατοικίες και υφιστάμενα κτίρια μετατρέπονται σε τουριστικά καταλύματα υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με την καινούργια τάση που διαφαίνεται και στον Βόλο, που αποτελεί πλέον δημοφιλή προορισμό για Ελληνες και ξένους επισκέπτες. Η νέα τάση, που αφορά στην αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων σε ξενοδοχεία ή μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παρατηρείται παράλληλα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, με πιο έντονους ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολυώροφα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών που δημιουργήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της ύφεσης και παρέμειναν αναξιοποίητα, μετατρέπονται σε άνετα, κομψά τουριστικά καταλύματα στην καρδιά της πόλης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών που επιθυμούν να βιώσουν, στη διάρκεια της παραμονής τους, τον παλμό της πόλης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος του Τμήματος Ελέγχων και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος ανέφερε ότι εκδηλώνεται ήδη ενδιαφέρον στον Βόλο, αλλά και σε περιοχές του Πηλίου.

Εκδηλο είναι το ενδιαφέρον για αλλαγή χρήσης σε νεόδμητη οικοδομή, προκειμένου να μετατραπεί σε μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων και να λάβει τη χρήση τουριστικού καταλύματος.

Ανάλογη σκέψη υπάρχει για υφιστάμενοι κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και έχει προοπτικές να λάβει τουριστική χρήση, καθώς η εταιρία που το αγόρασε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, διερευνά με έκδηλο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να το μετατρέψει σε μικρό ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα.

Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, εξάλλου, και για κτίριο – συγκρότημα κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή, που παραμένει αναξιοποίητο. «Τα οικήματα για τα οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον, έχουν οικοδομηθεί με όρους δόμησης κατοικίας. Επομένως είναι συμβατή η μετατροπή τους σε τουριστικό κατάλυμα», επισημαίνει ο κ. Σαρούκος. Εχοντας σαφή εικόνα και γνώση γύρω από το τουριστικό αντικείμενο, εκτιμά ότι ο προσδιορισμός του Βόλου ως τουριστικός προορισμός, δημιουργεί ένα θετικό απόηχο και τουριστικά αντανακλαστικά σε ιδιοκτήτες κτιρίων, που η ύφεση τα άφησε είτε ημιτελή είτε παραδοτέα, χωρίς όμως να βρίσκουν αγοραστές. «Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, προκειμένου να δοθεί τουριστική ζωή σε αυτά τα κτίρια, είναι ελπιδοφόρο», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου