ΤΟΠΙΚΑ

Κάρτες ξυστό και κλήσεις στους παραβάτες από την Τετάρτη

κάρτες-ξυστό-και-κλήσεις-στους-παραβά-232496

Στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια της νέας παρτίδας ξυστών καρτών ωριαίας στάθμευσης στον κεντρικό ιστό του δήμου Βόλου και στις περιοχές όπου λειτουργεί το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα μπορούν να τις προμηθεύονται από τα περίπτερα και όλα τα σημεία πώλησης.

Οι κάρτες που παραλήφθηκαν θα καλύψουν τις ανάγκες σε βάθος εξαμήνου, ενώ άμεσα, με τη διάθεση των καρτών στα σημεία πώλησης, θα ξεκινήσει η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώνει κλήσεις για παραβάσεις στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι προπληρωμένες κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης πωλούνται σε καταστήματα και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου