ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας από τις δικαστικές αρχές Βόλου

ερευνα-για-διεθνές-κύκλωμα-πλαστογρα-232331

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας βρίσκονται οι δικαστικές αρχές στον Βόλο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ερευνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίεργη υπόθεση απάτης που διαπιστώθηκε σε βάρος Βολιώτη αυτοκινητιστή.

Η απάτη αποκαλύφτηκε όταν πριν από περίπου έναν – ενάμιση μήνα ο αυτοκινητιστής ειδοποιήθηκε από την εταιρεία που διαχειρίζεται τους αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας να πληρώσει διόδια κόστους περίπου 80-100 ευρώ. Ο επαγγελματίας όμως δεν είχε ταξιδέψει ποτέ του με το φορτηγό στην Ιταλία.

Θορυβημένος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε μήνυση για απάτη και πλαστογραφία κατά αγνώστων.

Ο επαγγελματίας προσκόμισε πιστοποιητικό από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με το οποίο ότι οι πινακίδες του οχήματός του, οι οποίες είναι ελληνικές, του επιτρέπουν νόμιμη χρήση τους για κυκλοφορία μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Εξάλλου, από τις κάμερες των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει φωτογραφία (βάσει της οποίας βεβαιώθηκαν τα διόδια) στην οποία απεικονίζεται φορτηγό αυτοκίνητο άλλης κατασκευαστικής εταιρείας από αυτής του φορτηγού του Βολιώτη επαγγελματία, το οποίο όμως, φέρει την ίδια ελληνική πινακίδα κυκλοφορίας αλλά με διαφορετική γραμματοσειρά.

Ετσι όταν αναζήτησε η αλλοδαπή εταιρεία τον επίμαχο κάτοχο του ΙΧ για να του χρεώσει τα διόδια οδηγήθηκε στα στοιχεία του Βολιώτη.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στις δικαστικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος από απατεώνες που πλαστογραφούν τα στοιχεία πινακίδων εν προκειμένω ελληνικών ΙΧ για να μη ζημιώνονται με τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

Μετά τη μήνυση η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έρευνα είναι αν διαπράχτηκε το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας σε βάρος του επαγγελματία.

Στο πλαίσιό της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αναζητά τα στοιχεία του κατόχου του φορτηγού αυτοκινήτου που απεικονίζεται στην προαναφερόμενη φωτογραφία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου απευθύνθηκε ήδη στη Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Τμήμα Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου προκειμένου οι ιταλικές αρχές να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του κατόχου ή του ιδιοκτήτη του επίμαχου αυτοκινήτου.

Οι ιταλικές αρχές μπορούν να ερευνήσουν αν ο αναζητούμενος οδηγός έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ή παράβαση ή άλλο αδίκημα από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου