ΤΟΠΙΚΑ

Δρέπει δάφνες το Βιοχημικό Εργαστήριο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου

δρέπει-δάφνες-το-βιοχημικό-εργαστήρι-232285

Την πολύτιμη συνεισφορά του στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων επιβεβαίωσε για μία ακόμη χρονιά το Βιοχημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου.

Το τμήμα που ηγείται ο δρ. Ηλίας Τογκουσίδης, διδάκτωρ Ιατρικής στον τομέα της Παθολογίας, διακρίθηκε για μία χρονιά, καθώς κατετάγη στην 6η θέση μεταξύ 271 εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα, για την ποιότητα και την αξιοπιστία του.

Η νέα διάκριση ήλθε μετά τη διενέργεια 1.100.000 εξετάσεων υψηλής διαγνωστικής αξίας και 10.000 μοριακών RT-PCR test για την ανίχνευση του κορονοϊού το 2021.

«Εχω την τιμή να διευθύνω μια υπέροχη ομάδα, με ξεχωριστούς συναδέλφους και με άριστες περγαμηνές. Η χρονιά που πέρασε μας πλήγωσε, όμως δε μας γονάτισε. Με την διεξαγωγή 1.100.000 εξετάσεων υψηλής διαγνωστικής αξίας και 10.000 μοριακών RT-PCR test, καταλάβαμε την 6η θέση σε 271 εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, στην ποιότητα, την αξιοπιστία και πάντα στην υπηρεσία του πολίτη. Υποκλίνομαι στον επαγγελματισμό και στην αφοσίωσή τους. Τους εύχομαι κάθε καλό στη ζωή τους, χρόνια πολλά και πάντα ευτυχισμένα σε αυτούς και στις οικογένειές τους», επισήμανε σε σχετική ανάρτησή του στα social media ο κ. Τογκουσίδης, έμπλεος υπερηφάνειας για τη νέα αυτή διάκριση.

Τo βιοχημικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης και διαγράφει τη δική του πορεία. Αξιολογείται και μηνιαίως και ετησίως, ενώ στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν τα Βιοχημικά Εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών, καθώς επίσης ορισμένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Συμμετέχει επίσης και στο Διεθνές Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης με ειδικές παραμέτρους που σχετίζονται με εργαστηριακές εξετάσεις που αφορούν σε ορμόνες και καρκινικούς δείκτες.

Η συμβολή του Βιοχημικού Εργαστηρίου στην αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου είναι καθοριστική. Συμβάλλει στη γρήγορη και ορθή διάγνωση του προβλήματος υγείας του αρρώστου και στη σωστή αντιμετώπισή του.

Επίσης συνεισφέρει στη συντόμευση του χρόνου νοσηλείας του αρρώστου, άρα και κατ’ επέκταση στη μείωση του κόστους νοσηλείας- θεραπείας του αρρώστου και γενικότερα των νοσοκομειακών δαπανών.

Διαθέτει δε έναν μοναδικό για δημόσιο νοσοκομείο εξοπλισμό, αυτόν του IMS Συστήματος Διαχείρισης Αποθεμάτων με παράλληλη καταγραφή RF Discanners, που δίνει εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης και εξοικονόμησης αντιδραστηρίων για το συμφέρον του νοσοκομείου.

Στο εργαστήριο διενεργούνται 135 διαφορετικές εξετάσεις, αριθμός εξετάσεων που ακόμη και πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου