ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας στην πόλη

εξόρμηση-από-τον-δημοκρατικό-σύλλογο-232155

Ενημερωτική δράση σε κεντρικό σημείο της αγοράς της πόλης του Βόλου πραγματοποίησαν προχθές Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας, απευθυνόμενες σε εργαζόμενες, φοιτήτριες, και όλες τις γυναίκες της βιοπάλης, μοιράζοντας ανακοίνωση με ευχές διεκδίκησης για το νέο χρόνο.

Επίσης, κάλεσαν τις γυναίκες να γράψουν μια ευχή σε αστέρια από χαρτόνι κρεμώντας τα στα δέντρα της Ερμού, και στέλνοντας μήνυμα πως «για να πιάσουν τόπο οι ευχές μας, πρέπει να στολίσουμε το δικό μας δέντρο, «το δέντρο της διεκδίκησης» που δεν είναι άλλο από την δική μας δύναμη που βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αλληλεγγύη μας, στον αγώνα μας ενάντια στους πραγματικούς ενόχους της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Με νέα εργαλεία, εκμετάλλευση και αντεργατικούς νόμους, καταστολή και αυταρχισμό μας καταδικάζουν σε ακόμα πιο «ευέλικτη» και φθηνή εργασία, χτυπώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, για να φουσκώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά τη νέα αυτή βαρβαρότητα. Συναντάμε το 2022 με ψηλά το κεφάλι παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου