ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ ακυρώσεων προκάλεσαν στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας τα νέα μέτρα

μπαράζ-ακυρώσεων-προκάλεσαν-στα-ξενο-232101

Αλλαγές στο εορταστικό τοπίο και τις προσδοκίες των ξενοδόχων στη Μαγνησία προκάλεσαν τα νέα μέτρα στην εστίαση, με μπαράζ ακυρώσεων να καταγράφεται στα ξενοδοχεία στον νόμο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το ποσοστό της πληρότητας αναμένεται να αγγίξει το 60% στη Μαγνησία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με τις λιγοστές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να καλύπτουν εν μέρει τις ακυρώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Υπάρχουν πάρα πολλές ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και πολύ λίγες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Εκτιμούμε ότι η πληρότητα θα κυμανθεί μεταξύ 50% και 60% τις μέρες της Πρωτοχρονιάς» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Μπαράζ ακυρώσεων προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση, με τον πήχη της αγωνίας και του προβληματισμού να βρίσκεται ψηλά για τους ξενοδόχους. Παρά τις αρχικές προσδοκίες για την εορταστική περίοδο, οι ξενοδόχοι βρίσκονται αντιμέτωποι, για μια ακόμη φορά, με τις δυσάρεστες επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς γίνονται αποδέκτες του κλίματος αβεβαιότητας που διατηρείται λόγω συνθηκών.

«Φυσικά τα μέτρα στην εστίαση επηρεάζουν τα ξενοδοχεία, διότι οι επισκέπτες θέλουν να βγουν έξω, να κάνουν ρεβεγιόν και να διασκεδάσουν. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την εστίαση, πολλοί επιλέγουν τελικά να μην ταξιδέψουν την Πρωτοχρονιά» υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης.

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στην εορταστική σεζόν, η οποία εξελίσσεται τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες. «Εκτιμούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα. Ηδη έχουν παγώσει οι κρατήσεις για την περίοδο των Φώτων και εκτιμούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα» τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας.

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, απ’ ό,τι αναμενόταν, η εορταστική σεζόν, με το χαμηλό μέσο όρο στην πληρότητα των ξενοδοχείων να εντείνει τον προβληματισμό του κλάδου. «Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ακόμη και 100% πληρότητα να είχαμε στα ξενοδοχεία στη Μαγνησία, δεν θα μειωνόταν το πρόβλημα» τονίζει ο κ. Ζαφείρης.

Στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στην εστίαση, τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες η σκέψη των ξενοδόχων, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «όλοι οι κλάδοι είναι αλληλένδετοι και όταν δεν υπάρχει τουρισμός, κίνηση και επισκεψιμότητα, υπάρχει πρόβλημα».

Αιτήματα για νέα μέτρα στήριξης προτίθενται να υποβάλουν, στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι στην κυβέρνηση, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «πρέπει να σώσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, για να υπάρχει δουλειά στην κοινωνία. Θα κινηθούμε ζητώντας να εφαρμοστεί και πάλι η αναστολή στην εργασία και να υπάρξει κάποιου είδους επιστρεπτέα ενίσχυση, διότι δεν πρόκειται να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους μέχρι τέλους Μαΐου, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου