ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη περιμένουν σχολικά γεύματα μαθητές σε 30 δημοτικά σχολεία

ακόμη-περιμένουν-σχολικά-γεύματα-μαθ-23205

Ενάμιση μήνα σχεδόν μετά την αιφνιδιαστική διακοπή τους την 1η Μαρτίου, μαθητές σε 30 δημοτικά σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ακόμη… περιμένουν τα σχολικά γεύματα, που για κάποιους από αυτούς ήταν πολύτιμα.

Εμπλοκή στον διαγωνισμό του Υπουργείου Εργασίας είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει ως τρόπος για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μαθητές, αλλά πήρε τη μορφή ουσιαστικού γεύματος για κάποιους από αυτούς, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το ίδιο το υπουργείο, που ανακοίνωνε ότι «οι οικονομικές δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, επέβαλλαν την ουσιαστική ενίσχυση των σχολικών γευμάτων».

Διευθυντές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα αρχίσει ξανά η διανομή των σχολικών γευμάτων, τα οποία δόθηκαν στους μαθητές τρεις ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και ήδη διανύεται η τελευταία εβδομάδα μαθημάτων πριν τις διακοπές του Πάσχα.

«Δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση, αν και πότε να ξεκινήσει ξανά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Μας ανακοίνωσαν την αναστολή και έκτοτε τίποτα. Βρισκόμαστε σε αναμονή», ανέφεραν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διευθυντές δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Κάνουμε υπομονή κι εμείς και τα παιδιά. Για το πρόβλημα ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο», πρόσθεταν.

Μέσω του προγράμματος σιτίζονταν και μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και οι οποίοι είναι πλέον «στον αέρα».

Για την κάλυψη των αναγκών μαθητών τους, εκπαιδευτικοί βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν κολατσιό για τα μικρά παιδιά που πάνε σχολείο χωρίς να έχουν κάτι να φάνε.

Αλλα σχολεία έχουν συνεργασία με Ιερούς Ναούς για την παροχή ενισχυμένου πρωινού προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη και έχασαν το πολύτιμο σχολικό γεύμα.

Αλλα σχολεία έχουν συμπαράσταση από την ίδια την κοινωνία. Οπως η περίπτωση εργαζόμενης σε φούρνο που προσφέρει καθημερινά σε σχολείο κουλούρια για μαθητές που προσέρχονται στα μαθήματά τους χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους κολατσιό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου