ΤΟΠΙΚΑ

Ο Συνεταιρισμός «Η Δήμητρα» τίμησε τον προστάτη της Αγιο Αθανάσιο

ο-συνεταιρισμός-η-δήμητρα-τίμησε-το-231378

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αθανασίου προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Νέα Αγχίαλο.

Αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο.

Στη συνέχεια τελέστηκε η αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και η κοπή της πίτας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Ακολούθησε δεξίωση στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις εκτός του Σεβασμιώτατου τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Νικόλαος Ντίτορας οι Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Αθανάσιος Λιούπης, Κων/νος Μαραβέγιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνη Παπανάτσιου, η τ. Υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Μόρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Κίτσιος και Ιωάννης Τέας, η Αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλειος Καραϊσκος, ο Α’ Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Ευάγγελος Λιακόπουλος, η εκπρόσωπος της 111 Π.Μ. Επισμηναγός ΜΕ Καμαγιάννη Στυλιανή, ο Διοικητής Α.Τ Αλμυρού Αλέξανδρος Σκορδάς, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας Νικόλαος Λιάνος, οι πρόεδροι των τοπικών Συμβουλίων Νέας Αγχιάλου- Μικροθηβών- Αϊδινίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου- Νέας Αγχιάλου- Μικροθηβών- Αϊδινίου, πρόεδροι τοπικών Συλλόγων-φορέων, καθώς και πλήθος Συνεταιριστών και κατοίκων της Ν. Αγχιάλου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ιωάννης Κίτσιος υποδεχόμενος τους επισήμους έκανε ένα μικρό απολογισμό της ιστορίας του Συνεταιρισμού.

Αναφέρθηκε στην ιστορία του Συνεταιρισμού καθώς και στο πνεύμα του συνεταιρίζεσθαι τον οποίο διακατείχε τους πρώτους Συνεταιριστές που ίδρυσαν το 1918 τον Συνεταιρισμό στην Νέα Αγχίαλο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κίτσιος, «Θεωρούσαν ότι λόγω των δύσκολων καταστάσεων ο Συνεταιρισμός ήταν η μοναδική λύση για να ανταπεξέλθουν. Πρωτοστάτησαν σε αυτό οι πρόσφυγες από την Πομόριε της Βουλγαρίας που έφεραν μαζί τους όταν έφυγαν κυνηγημένοι, το μεράκι της αμπελοκαλλιέργειας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «όταν έφυγαν πήραν μαζί τους εκτός από τον προστάτη Άγιο Αθανάσιο, τα παιδιά τους στα χέρια και τα κλήματα στον κόρφο τους».

Ανέφερε ακόμη πως «ο στόχος του Συνεταιρισμού δεν είναι η κερδοσκοπία αλλά η προστασία των παραγωγών μελών του και η προστασία του καταναλωτή. Έτσι παράγει ποιοτικά κρασιά αλλά και το Θεσσαλικό τσίπουρο, προϊόντα πιστοποιημένα και βραβευμένα τα οποία είναι και σε πολύ καλές τιμές».

Ζήτησε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να αναλάβουν κάθε δράση για να παταχθούν τα φαινόμενα της λαθραίας διακίνησης κρασιού και τσίπουρου.

Ανέφερε τέλος ότι τέτοιες πρακτικές αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και τεράστιο θέμα δημόσιας υγείας.

Ακολούθησε δεξίωση όπου οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν τα προϊόντα του Συνεταιρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου