ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομικές περιπέτειες περνάει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

οικονομικές-περιπέτειες-περνάει-ο-δή-230902

Χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σε οικονομικές περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος του προϋπολογισμού για το 2020 για διαδικαστικά λάθη, που σημειώθηκαν κατά την ψήφιση των δημοτικών τελών για το νέο οικονομικό έτος. Η δημοτική αρχή καλείται να λειτουργήσει χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και μπαίνει υποχρεωτικά σε οικονομική… ακινησία μέχρι η διαδικασία να επαναληφθεί από την αρχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Κοντογιώργο, το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου είχε συνεδριάσει στις αρχές Δεκεμβρίου για την έγκριση των δημοτικών τελών, τα οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα έπρεπε να παραμείνουν σταθερά και για το νέο οικονομικό έτος. «Πρόταση που κατέθεσε η αντιπολίτευση και μιλούσε για μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 25% τέθηκε σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Ενα διαδικαστικό λάθος στάθηκε ικανό να μας ακυρώσει η Αποκεντρωμένη τον προϋπολογισμό», ανέφερε τονίζοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να προσφύγει για να δικαιωθεί στην επιτροπή του άρθρου 152, ωστόσο οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Επιλέχθηκε η λύση της νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την έναρξη της διαδικασίας από την αρχή.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει μεθαύριο Τρίτη στις έξι το απόγευμα με μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφιση των δημοτικών τελών για το 2020 και μία ώρα αργότερα, στις επτά, έχει οριστεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφιστούν ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Δήμου.

«Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό στις αρχές Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, ο Δήμος δεν θα έχει πρόβλημα με ανελαστικές δαπάνες του, όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού ή η προμήθεια καυσίμων. «Οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά», σχολίασε για τη μη ύπαρξη προϋπολογισμού. Πρόβλημα θα υπάρξει γι’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα για προμήθειες και εξόφληση οφειλών που θα «παγώσουν» μέχρι να ανάψει το πράσινο φως για την πλήρη οικονομική λειτουργία του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου