ΤΟΠΙΚΑ

Την βασιλόπιτα των ιεροψαλτών ευλόγησε ο Μητροπολίτης

την-βασιλόπιτα-των-ιεροψαλτών-ευλόγη-229947

Την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ευλόγησε, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην προσφώνησή του ο Διευθυντής της Σχολής, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εξήρε την αγαστή συνεργασία του Συνδέσμου και της Σχολής διαχρονικά και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του στο έργο της Σχολής, γεγονός που – όπως είπε – συνιστά προωθητική δύναμη για όλους όσοι προσφέρουν έργο υπεύθυνο στην προετοιμασία των μελλοντικών Ιεροψαλτών, που θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως για την όλη μέριμνά του για τη βελτίωση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου η Σχολή να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Από την μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή των μαθητών της Σχολής στα ιερά αναλόγια, αλλά και για την ενότητα του ιεροψαλτικού κόσμου της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε, επίσης, την πρόοδο της Σχολής, τη διατήρηση της παράδοσης των μεγάλων δασκάλων, που προηγήθηκαν, αλλά και των σημερινών, γεγονότα που συμβάλουν, όπως τόνισε, ώστε η τοπική Εκκλησία να παραμένει ζωντανή και αποδοτική στα έργα της. Επίσης, αναφέρθηκε και στη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, που διακονεί η Σχολή, μέσα από την διδασκαλία των ύμνων και κάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο τους, με την ίδια πίστη, αγάπη και ενότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου