ΤΟΠΙΚΑ

Αναβίωσαν φρικτές εικόνες από το τροχαίο στη Σέκερη με θύμα 22χρονο

αναβίωσαν-φρικτές-εικόνες-από-το-τροχ-229668

Ξαναζωντάνεψε χθες το φρικτό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την 1η Φεβρουαρίου 2015 στη Σέκερη στο ύψος της Ζάχου, το οποίο οδήγησε ένα νεαρό παλικάρι ηλικίας μόλις 22 ετών στον θάνατο, τον Γιάννη Αφέντο από τη Νέα Ιωνία, και στον τραυματισμό συνομηλίκων του, βάζοντας τραγικό τέλος στη νυχτερινή διασκέδαση που είχαν δύο διαφορετικές παρέες νεαρών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν οι οδηγοί των μοιραίων αυτοκινήτων, δύο Βολιώτες ηλικίας 26 και 25 ετών (στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος επέβαινε ο 22χρονος), κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η δίκη διεξαγόταν παρουσία πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους η μητέρα του αδικοχαμένου παλικαριού, που ανά διαστήματα ξεσπούσε σε γοερό κλάμα, και συγγενείς του θύματος. Συνολικά εξετάστηκαν πάνω από δέκα μάρτυρες, με την υπόθεση να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του Τριμελούς.

Στους μάρτυρες ήταν και οδηγοί ταξί οι οποίοι επισήμαναν κατηγορηματικά την υπερβολική ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει ο 26χρονος, ο οδηγός δηλαδή του αυτοκινήτου που κινούνταν επί της Σέκερη και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που βγήκε από τη Ζάχου με σκοπό να στρίψει αριστερά.

Τα δύο αυτοκίνητα είχαν γίνει σμπαράλια από τη σφοδρή σύγκρουση. Το Ι.Χ. του 26χρονου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το άλλο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες του να εκτιναχθούν από τις θέσεις τους, ανάμεσά τους και ο άτυχος 22χρονος ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία πέφτοντας πάνω σε μία ζαρντινιέρα. Τα αυτοκίνητα συνέχισαν να έχουν τρελή πορεία και επέπεσαν στα σταθμευμένα Ι.Χ.

Κατηγορηματικός ότι κινούνταν με μικρή ταχύτητα ήταν ο 25χρονος οδηγός του Ι.Χ. που βγήκε από τη Ζάχου, τονίζοντας στο δικαστήριο ότι έλεγξε κανονικά τον δρόμο πριν συνεχίσει την πορεία του, ότι δεν είδε το αυτοκίνητο που ερχόταν από δεξιά του. Από την άλλη πλευρά, ο 26χρονος δήλωνε απολογούμενος ότι δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Επέμενε ότι οδηγούσε έχοντας αναπτύξει 60-70 χλμ την ώρα σε μία οδό με προτεραιότητα, και εξέφραζε τη λύπη του γι’ αυτό που συνέβη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε να καταδικάσει και τους δύο οδηγούς των αυτοκίνητων για την τραγωδία. Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο 25χρονος να απαλλαχθεί των κατηγοριών, επικαλούμενος τη μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο συγκατηγορούμενός του αλλά και το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, το Δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο νέους και δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα.

Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη, και ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και παράβαση του ΚΟΚ για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά το πέρας της δίκης οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου