ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ με τη Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου

συνεργασία-κέντρου-διημέρευσης-αμεα-229621

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου μεταξύ των κοινωνικών λειτουργών της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer κ. Μάγδας Σουσουρή και του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ κ. Ελένης Δούκα.

Η συνάντηση, έγινε με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των δυο υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στον τρόπο και τον σκοπό λειτουργίας τόσο της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer (Μ.Α.Ν.Α.) όσο και του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer απευθύνεται σε ασθενείς με άνοια τύπου Alzheimer και συγγενείς διαταραχές αλλά και στις οικογένειές τους, παρέχοντας ημερήσια απασχόληση και φιλοξενία στους ασθενείς καθώς και ενημέρωση και στήριξη στους φροντιστές τους.

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι συμμετέχουν σε κατάλληλα θεραπευτικά προγράμματα αλλά και σε ποικίλες κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αποβλέποντας στην ενίσχυση της αυτονομίας των περιθαλπόμενων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Τέλος, εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές, της ανάπτυξης καλής συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ των δομών προς όφελος των εξυπηρετούμενων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου