ΤΟΠΙΚΑ

Ανάρπαστος μισός τόνος γάλα

ανάρπαστος-μισός-τόνος-γάλα-2296

Ανάρπαστα έγιναν 500 κιλά φρέσκου γάλακτος σε διάστημα 20 λεπτών που μοίρασαν δωρεάν σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε εκατοντάδες Βολιώτες, κτηνοτρόφοι της δημοτικής ενότητας Αισωνίας του Δήμου Βόλου, στην ιχθυαγορά της πόλης. Το γάλα ήταν σε μεγάλα πλαστικά δοχεία, φορτωμένο σε ένα φορτηγάκι και μοιράστηκε στα μπουκάλια κι άλλα αποθηκευτικά μέσα που προσκόμισαν οι πολίτες.

«Κι άλλο να είχαμε να δώσουμε θα το είχαν πάρει οι άνθρωποι. Δεν έχουν ούτε ένα ευρώ να αγοράσουν ένα λίτρο γάλα. Ντροπή σε όλη την κυβέρνηση, ντροπή για το πώς μας κατάντησαν» δήλωσε η πρόεδρος των Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας Χαρούλα Διβάνη. Στην έκκληση του συλλόγου ανταποκρίθηκαν όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, όμως δεν διέθεσαν όλο το γάλα, «γιατί θέλουν κι αυτοί να ζήσουν. Όμως την πρωτοβουλία θα την επαναλάβουμε» τόνισε η κα Διβάνη.

Επιπλέον άσκησε κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθαν. Τσαυτάρη, ο οποίος ήλθε χθες με άκρα μυστικότητα. «Τι ήλθε στην Ένωση να δώσει συγχαρητήρια. Κτηνοτρόφοι κι αγρότες την έχουν στήσει και κανένας άλλος. Να έλθει να δει πως έχουμε καταντήσει. Μας δίνουν ψίχουλα και περιμένουν να επιβιώσουμε» τόνισε. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία, αποτελεί επιπλέον ένα πατροπαράδοτο έθιμο για την περίοδο της Αποκριάς.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι παράδοση στα χωριά τους τις ημέρες της Αποκριάς να διανείμουν από σπίτι σε σπίτι δωρεάν φρέσκο γάλα από την παραγωγή τους, προκειμένου να πάει καλά η χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου