ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για 18χρονη «θετική» που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

συναγερμός-για-18χρονη-θετική-που-έφε-228555

Ωρες αγωνίας βίωσαν μία 18χρονη και η οικογένειά της, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για να γεννήσει και οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι θετική στον κορονοϊό.

Η 18χρονη δεν γνώριζε ότι έχει κολλήσει τον ιό. Αισθανόταν, όμως, αδιαθεσία και πόνο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Αμέσως δόθηκε εντολή να υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού. Ο έλεγχος έδειξε ότι είναι θετική. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς και ξεκίνησαν τη διαδικασία προκειμένου η 18χρονη να γεννήσει, ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε η ίδια, ούτε το παιδί.

Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σε αυτές τις περιπτώσεις και η 18χρονη εισήχθη στο χειρουργείο. Γέννησε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ολα πήγαν καλά. Η νεαρή επίτοκος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε θάλαμο αρνητική πίεσης, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου θα παραμείνει για λίγες μέρες για παρακολούθηση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και το βρέφος, για να διαπιστωθεί αν είναι «θετικό» στον κορονοϊό.

«Ποδαρικό» με τρία κορίτσια και τρία αγόρια έκανε το 2022

Στο μεταξύ, το 2022 έκανε ποδαρικό με τη γέννηση έξι μωρών. Από τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου μέχρι το μεσημέρι στη Γυναικολογική- Μαιευτική Κλινική, στο Αχιλλοπούλειο, γεννήθηκαν τρία κορίτσια και τρία αγόρια.

Στις 5:20 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς γεννήθηκε με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι. Λίγες ώρες αργότερα, στις 9:30 με φυσιολογικό τοκετό ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Νωρίς το μεσημέρι μια 32χρονη έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, ενώ μία 35χρονη με καισαρική γέννησε ένα αγοράκι.

Στη συνέχεια 35χρονη γέννησε ένα κοριτσάκι και αργά το απόγευμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο η 18χρονη που γέννησε ένα αγοράκι. Η 18χρονη όπως διαπιστώθηκε στην πορεία ήταν θετική στον κορονοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου