ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα ενότητας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος στην κοπή πίτας της τοπικής Εκκλησίας

μήνυμα-ενότητας-από-τον-μητροπολίτη-δ-228497

Με την προτροπή «να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα ενότητας, ελπίδας, της προσφοράς και αγάπης» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε την πίτα της τοπικής Εκκλησίας, λίγες ώρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς. Μήνυμα ενότητας με πολλαπλούς αποδέκτες εξέπεμψε ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την κοπή της πίτας της Μητρόπολης Δημητριάδος που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε τα εξής: «διήλθαμε με δυσκολία την χρονιά που πέρασε. Εν τούτοις, σφυρηλατήσαμε την ενότητά μας, ο καθένας έκανε από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό για την υγεία, που είναι ίσως το μέγιστο αγαθό στη ζωή μας σήμερα. Θέλω όλους να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα όσους εκπροσωπείτε τους θεσμούς και έχετε ευθύνες στον τόπο μας, αλλά και τους συνεργάτες μου και να σας καλέσω να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα της ενότητας και της ελπίδας και ταυτόχρονα, της προσφοράς και της αγάπης. Είμαστε σοφότεροι την χρονιά που έρχεται, γιατί ξέρουμε ότι η υγεία μας είναι εύθραυστη κι έτσι μπορούμε ν’ αξιοποιούμε το χρόνο που ο Θεός μας δωρίζει για να κάνουμε καλό, για να προσφέρουμε αγάπη».

Προτάσσοντας το πνεύμα ενότητας, ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε με αυτό το πνεύμα και θέλω με απόλυτη ειλικρίνεια, πέρα από όλα τα άλλα να ζητήσω και μία συγγνώμη, εάν κάτι παραλείψαμε, εάν κάτι δεν κάναμε σωστά, γιατί έτσι πρέπει να βαδίζουμε, κάνοντας κάθε φορά την αυτοκριτική μας και ταυτόχρονα, παλεύοντας όλοι μαζί για να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι, πιο δοτικοί, σ’ αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Εύχομαι να είναι ευλογημένη η χρονιά και να δώσει ο Θεός του χρόνου, τούτη τη μέρα, το χαμόγελό μας να είναι φανερό σε όλους».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και διένειμε σε όλους την πρωτοχρονιάτικη ευλογία.

Στην τελετή παρέστησαν κληρικοί των ενοριών του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, οι βουλευτές Μαγνησίας Κώστας Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου