ΤΟΠΙΚΑ

20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς από τους «Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου»

20-χρόνια-εθελοντικής-προσφοράς-από-του-228193

Συνολικά 20 χρόνια προσφοράς συμπλήρωσαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», που έκοψαν προχθές την πίτα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Παρκ, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες σε όσους συνδράμουν στο έργο τους.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η πρόεδρος του Σωματείου Γεωργία Σταγάκη στην ομάδα συνεργασίας του οδηγισμού, ένθερμο αρωγό και συμπαραστάτη της προσπάθειας από την πρώτη στιγμή, ενώ τόνισε ότι είναι βασικό αίτημα η εγγραφή νέων μελών, τα οποία θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν το εθελοντικό έργο των «Φίλων του Νοσοκομείου».

«Πρόθεσή μας είναι να έρθει και άλλος κόσμος, να ανανεώσουμε το δυναμικό της ομάδας συμπαράστασης στους ασθενείς» είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» τίμησαν τον απελθώντα διοικητή Ματθαίο Δραμητινό και υποδέχτηκαν τον νέο διοικητή Γιάννη Ντόκο, ο οποίος ευχήθηκε «καλή χρονιά, γόνιμη, δημιουργική και ευλογημένη», με την παράλληλη προτροπή «να μας βοηθήσετε όλοι στη μάχη της καθημερινότητας, που έχουμε να δώσουμε».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του έμψυχου δυναμικού του Νοσοκομείου, μελών και φίλων του Συλλόγου, μίλησε ο Βολιώτης χειρουργός γυναικολόγος – μαιευτήρας Χρήστος Βενέτης για την πορεία της γυναίκας από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση και υπογράμμισε τη σημασία του προληπτικού ελέγχου σε κάθε περίπτωση.

«Το βασικό για κάθε γυναίκα είναι να τηρεί τον προληπτικό έλεγχο, να έχει γνώση των φυσιολογικών θεμάτων που αφορούν στον κύκλο της, το σώμα της, ώστε να προστατεύεται» σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι κάθε ηλικία έχει τους δικούς της κινδύνους, για να προσθέσει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να επισκέπτεται έγκαιρα τον γιατρό.

Η συμβουλή που απηύθυνε, κλείνοντας, συνοψίζεται στη φράση «να γίνεται ετήσιος έλεγχος και να δίνουν οι γυναίκες προσοχή στα σημάδια που μας δίνει ο εαυτός μας, πηγαίνοντας έγκαιρα στον γιατρό». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «οφείλουμε να είμαστε φίλοι του Νοσοκομείου, γιατί είναι στοιχείο του πολιτισμού της πόλης μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου