ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική δυσχέρεια στο «Δος Ημίν»

οικονομική-δυσχέρεια-στο-δος-ημίν-226975

Κατακόρυφη μείωση χρηματικών εισφορών κατά 75% στο κέντρο σίτισης απόρων του Αγίου Νικολάου

Οικονομική δυσχέρεια αντιμετωπίζει το «Δος Ημίν Σήμερον», το κέντρο σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των χρηματικών εισφορών, που αγγίζει το 75%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ναυαρχίδα του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας βρίσκεται σε οριακό σημείο από οικονομικής άποψης, με τον προϊστάμενο του ναού Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου να απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία για οικονομική ενίσχυση.

Οι οικονομικές «Συμπληγάδες» που διέρχεται το «Δος Ημίν» καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινή λειτουργία του, με τη δραματική μείωση των χρηματικών εισφορών να σημειώνεται ήδη από τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Το πρόβλημα συνεχίζεται, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου «με πολύ μεγάλη δυσκολία καλύφθηκαν εκ των ενόντων οι ανάγκες των εορταστικών ημερών, η καθημερινή σίτιση 200 περίπου ατόμων και τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα».

Ο τρόπος λειτουργίας του «Δος Ημίν», ως ανοιχτό συσσίτιο απόρων 365 μέρες τον χρόνο, απαιτεί τον συνδυασμό επαγγελματικού και εθελοντικού προσωπικού, με τον π. Χαρίλαο να επισημαίνει ότι στα καθημερινά λειτουργικά έξοδα, που πρέπει να καλυφθούν, περιλαμβάνονται οι μισθοδοσίες του μόνιμου προσωπικού, η κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ, η αγορά φρέσκων προϊόντων, πλην των υπολοίπων μακράς διάρκειας και τα έξοδα συντήρησης.

Μετά την παρέλευση της εορταστικής περιόδου, το αίτημα των χρηματικών εισφορών καθίσταται επιτακτικό, με τον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής του «Δος Ημίν» να επισημαίνει ότι: «Στο «Δος Ημίν» δεν υπάρχουν μόνο οι επισιτιστικές ανάγκες, που αφορούν στα είδη διατροφής, αλλά και οι καθημερινές λειτουργικές ανάγκες».

Χαρακτηριστική της δραματικής οικονομικής κατάστασης, που αντιμετωπίζει το κέντρο σίτισης απόρων του Αγίου Νικολάου, είναι η δήλωση του προϊστάμενου ότι τα έσοδα του κυτίου εισφορών, που βρίσκεται δίπλα από την εικόνα του Αγίου Νικολάου, φτάνουν στο ένα τρίτο της περσινής αντίστοιχης περιόδου, γεγονός που πιστοποιεί το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει.

Το «Δος Ημίν», που συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί έργο αγάπης, που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό, χρειάζεται την οικονομική στήριξη του κόσμου, των δεκάδων ανώνυμων δωρητών που προσφέρουν με συγκινητική προθυμία από το υστέρημά τους.

Κλείνοντας ο π. Χαρίλαος προτρέπει την τοπική κοινωνία «να μην ξεχνούν και να αγαπούν το «Δος Ημίν Σήμερον», που δημιουργήθηκε για να προσφέρει καθημερινά ζεστό φαγητό σε όσους το χρειάζονται. Πιστεύουμε ότι ο Θεός και ο Αγιος Νικόλαος θα φωτίσουν τον καθένα τι πρέπει να κάνει», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου