ΤΟΠΙΚΑ

Φιλόδοξη αρχή για δύο νέα σχολεία σε Ν. Πήλιο και Σκιάθο

φιλόδοξη-αρχή-για-δύο-νέα-σχολεία-σε-ν-22669

Αρχίζουν από τον Σεπτέμβριο τη λειτουργία τους τα ΕΠΑΛ Ν. Πηλίου και Σκιάθου

Περί τους 30 μαθητές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να κάνουν «ποδαρικό» στη λειτουργία δύο νέων εκπαιδευτικών δομών στη Μαγνησία. Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Νοτίου Πηλίου και το ΕΠΑΛ Σκιάθου τα οποία ιδρύονται και θα λειτουργήσουν στην Αργαλαστή και στη Σκιάθο αντίστοιχα από το νέο σχολικό έτος.

Ηδη οι διεργασίες για την πρεμιέρα της λειτουργίας των δύο σχολικών μονάδων είναι πυρετώδεις σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οπως είναι γνωστό, στη Μαγνησία θα λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Νοτίου Πηλίου με έδρα την Αργαλαστή και με δύο ειδικότητες, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και το παράρτημα Σκιάθου του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο οποίο θα λειτουργήσει ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας.

Χθες το μεσημέρι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης συγκάλεσε σύσκεψη με στελέχη της επαγγελματικής εκπαίδευσης προκειμένου να ρυθμίσουν ζητήματα γύρω από την έναρξη των δύο νέων εκπαιδευτικών δομών.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, κοινό αίτημα είναι η πρωινή λειτουργία και των δύο νέων σχολείων, τα οποία εκτιμάται ότι θα υποδεχθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περί τους 30 μαθητές το κάθε ένα.

Ηδη από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και με στόχο την προσέλκυση των μαθητών έχουν εκδοθεί δύο φυλλάδια ενημερωτικά, τα οποία διανέμονται στους τελειόφοιτους μαθητές των όμορων Γυμνασίων Μηλεών, Τσαγκαράδας, Αργαλαστής, Τρικερίου και αντίστοιχα Σκιάθου και μέσω των Δήμων και στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων των δύο περιοχών που ενδεχομένως θα ήθελαν να επιστρέψουν στο σχολείο και να παρακολουθήσουν μία τεχνική ειδικότητα. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που τα σχολεία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν όχι μόνο με α’ αλλά και με β’ τάξη στην οποία φοιτούν απόφοιτοι ΓΕΛ παρακολουθώντας μαθήματα ειδικότητας.

Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα κάνει αυτοψίες σε Σκιάθο και Νότιο Πήλιο για το θέμα της στέγης των δύο σχολείων για τα οποία οι δήμαρχοι θα διεκδικήσουν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου να αναγερθούν νέα σχολικά κτίρια. Προς το παρόν θα αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη θα λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Νοτίου Πηλίου, δύο τμήματα γενικής παιδείας, ένα στην α’ και ένα στη β’ τάξη, δύο τμήματα τομέων και δύο εργαστήρια με τις ανάγκες σε αίθουσες να είναι τουλάχιστον τρεις για τα μαθήματα και επιπλέον δύο για τα εργαστήρια, μία για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα γραφείο για τον σύλλογο διδασκόντων, ένα για τον διευθυντή και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου εξάλλου θα λειτουργήσουν δύο τμήματα γενικής παιδείας, ένα για την α’ και ένα για τη β’ τάξη και ένα τμήμα τομέα και οι ανάγκες για αίθουσες θα είναι οι αντίστοιχες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου