ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δίωξη κατά μεσίτριας για απάτη

δίωξη-κατά-μεσίτριας-για-απάτη-226620

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε υπόθεση εξαπάτησης Αγγλίδας από μεσίτρια σε νησί των Β. Σποράδων. Η επαγγελματίας ανέλαβε για λογαριασμό της αλλοδαπής να αγοράσει ενοικιαζόμενα δωμάτια και στη συνέχεια να τα ανακαινίσει. Προχώρησε πράγματι στις αγοραπωλησίες. Δεν τήρησε όμως τη συμφωνία της με τις εργασίες συντήρησης.

Η Αγγλίδα κατέθεσε εναντίον της μήνυση για απάτη με λεία ποσό 45.000 ευρώ όπως και κατά κατοίκου νησιού των Β. Σποράδων μέσω του οποίου γνώρισε την επαγγελματία. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μετά την ολοκλήρωσή της η υπόθεση παραπέμπεται στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021. Η αλλοδαπή η οποία διατηρεί δεσμούς με νησί των Β. Σποράδων το οποίο επισκέπτεται συχνά, θέλησε να προχωρήσει σε επένδυση των χρημάτων της και ήρθε σε επαφή με τη μεσίτρια μέσω κοινού γνωστού.

Η παθούσα εμπιστεύτηκε την επαγγελματία και ανέθεσε στη μεσίτρια να προχωρήσει στην αγοραπωλησία ενοικιαζομένων δωμάτιο με πληρεξούσιο που της έκανε. Η επαγγελματίας αγόρασε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο όνομα της αλλοδαπής και στη συνέχεια ανέλαβε να τα ανακαινίσει.

Σύμφωνα πάντοτε με τα καταγγελλόμενα, η επαγγελματίας ζητούσε στη συνέχεια χρήματα για τον ελαιοχρωματισμό των δωματίων, την επισκευή των κουφωμάτων, πληθώρα εργασιών προκειμένου τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να καταστούν επισκέψιμοι χώροι και να προχωρήσει η επένδυση της πελάτισσάς της.

Η παθούσα έφθασε να της δώσει συνολικό ποσό 45.000 ευρώ, όταν σε επίσκεψή της στο νησί διαπίστωσε ότι καμία από τις εργασίες δεν είχαν γίνει. Απευθύνθηκε τότε στη μεσίτρια εξοργισμένη και ζήτησε τα χρήματά της πίσω. Η επαγγελματίας της είπε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα, όμως φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που είχε φέρει τις δύο γυναίκες σε επαφή δεν έχει καμία σχέση με την επένδυση. Είναι ντόπιος κάτοικος και απλώς γνώριζε τις δύο γυναίκες.

Αντίθετα η μεσίτρια φέρεται να παραδέχεται ότι εισέπραξε χρήματα όχι μόνο για την αγοραπωλησία των ακινήτων αλλά και για τη συντήρησή τους. Ισχυρίζεται όμως, ότι είχε άλλου είδους συμφωνία και ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών. Αναγνωρίζει τέλος την υποχρέωση για την επιστροφή των χρημάτων και λέει ότι προτίθεται να δώσει τα χρήματα πίσω, όταν όμως, τα έχει.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη κατά της μεσίτριας για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου