ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για το σύστημα πυρανίχνευσης

ανάδοχος-για-το-σύστημα-πυρανίχνευση-226559

Τον οριστικό ανάδοχο ο οποίος θα αναλάβει να προμηθεύσει τον Δήμο Βόλου με ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για τις δασικές περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, αναμένεται να αναδείξει η οικονομική επιτροπή, στη συνεδρίασή της αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Η εταιρεία WINGS ICT SOLYTIONS IKE κατέθεσε την καλύτερη προσφορά στο πλαίσιο του μειοδοτικού διαγωνισμού που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 52.204 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εταιρεία κατέθεσε προσφορά ύψους 41.698,72 ευρώ.

Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη εφαρμογή έγκαιρης ανίχνευσης, διαχείρισης και παρακολούθησης πυρκαγιάς σε δασικές περιοχές και να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Βασικός στόχος του συστήματος είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (όπως για παράδειγμα δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κ.λπ.).

Το σύστημα θα αξιοποιεί την εικόνα απλών καμερών για να ανιχνεύσει έγκαιρα καπνό ή φλόγα και στη συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται επίσης να εγκριθεί η κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης για τον Δήμο για το 2022, η οποία θα τεθεί προς επικύρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει δια περιφοράς στη μία το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το ετήσιο σχέδιο δράσης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου